Tohle Zagorka nikdy nepřiznala: Vlastní kapelu otrávila zkaženou svíčkovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tohle Zagorka nikdy nepřiznala: Vlastní kapelu otrávila zkaženou svíčkovou!

Hanka Zagorová trpí od mládí těžkou poruchou krvetvorby.
Hanka Zagorová trpí od mládí těžkou poruchou krvetvorby. (Foto Aha! – Roman Souček, ČTK, TV Barrandov)

Na to se nedá zapomenout! Při turné na Sibiři přivezla Hana Zagorová (67) kapele zkaženou svíčkovou a vyřadila muzikanty z provozu. Na koncertě nebyla pak skupina ani chvilku kompletní.

Karel Vágner (72) zavzpomínal na horké chvíle, které v osmdesátých letech zažil na Sibiři. „Byli jsme tam s Hankou Zagorovou. Jenže jí se kvůli její nemoci udělalo špatně a musela odletět do Prahy na transfuzi krve jen na otočku. Aby nám nějak vynahradila čekání, přivezla na zpáteční cestě od maminky pětilitrový hrnec svíčkové s poctivými domácími knedlíky,“ prozradil skladatel.
Kapela se na jídlo vrhla jako na poslední večeři Páně. Najednou ale začali všichni zelenat a vytrácet se z místnosti. „Ta omáčka se zřejmě cestou zkazila. Střeva i žaludek se bouřily,“ zavzpomínal Vágner v pořadu Aleše Cibulky na TV Barrandov.

Proč Hanka odletěla? Těžká porucha krvetvorby
Zpěvačka trpí od mládí těžkou poruchou krvetvorby. Více než třicet let své aktivní kariéry docházela na transfuzní oddělení, kde jí vyměňovali krev. O své nemoci dříve veřejně nemluvila, nechtěla, aby ji někdo litoval. Po celou dobu věděla, že se pohybuje na hraně mezi životem a smrtí. Ze Sibiře odletěla na transfuzi.

Skupina měla střevní problémy: Osiřelé pódium
Střevní problémy skupiny nešlo přehlédnout. „Večer jsme si při koncertě podávali dveře od toalety. Diváci nás na pódiu nezažili ani jednu chvilku všechny dohromady,“ prozradil Karel Vágner.
Duhová víla? Ani za stovku...
Karel Vágner v pořadu Aleše Cibulky na TV Barrandov chtěl, aby mu za stovku zazpívala Duhovou vílu. Zagorová však opáčila, že je z laciného kraje!



Přečtěte si
anezat
20. 7. 2014 • 13:32

Hana je přes léto v Malaze, tak AHáci se snaží o ní psát nesmysly, aby se to nedozvěděla a případně je nezažalovala. Až se vrátí, tolik se o ní psát nebude. S tou svíčkovou to byl od ní tenkrát dětinský nápad. Obětovala zdraví kariéře. Možná kdyby se nenarodila jako dcera silné kuřačky, odvíjelo by se vše jinak...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.