Kateřina Cajthamlová o vychrtlých modelkách: Je to proti přírodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kateřina Cajthamlová o vychrtlých modelkách: Je to proti přírodě!

Kateřinu Cajthamlovou Eliška Bučková vyděsila
Kateřinu Cajthamlovou Eliška Bučková vyděsila (koláž Ahaonline.cz)

Odbornice na zdravou výživu Kateřina Cajthamlová (50) snad nakonec bude lidem říkat, aby jedli víc! Ostře vystoupila proti anorexii a kritizuje současný ideál krásy.

„To, co vidíme na stránkách časopisů a v televizi, to jsou lidé, co jsou vyhublí. Jejich množství aktivní hmoty a tukové tkáně je hluboce pod fyziologickou mez. Společnost ale bohužel preferuje podvýživu,“ Předkládá Cajthamlová alarmující zprávy na stránkách iDnes.cz

„Problém s anorexií narůstá. Podvyživených v generaci současných mladých lidí je zhruba 30 procent a mezi nimi narůstá procento těch, co jsou anorektiky. Bohužel ten ideál krásy současnosti je naprosto nebiologický,“ varuje odbornice.

 

V současné době se podle Cajthamlové věková hranice lidí ohrožených poruchami příjmu potravy stále snižuje. V ohrožení už jsou dokonce osmileté děti!

 

Doktorka sama nikdy dietu nedržela. "Dodnes obléknu šaty, které jsem měla na promoci. Hubnutí na kila nerozumím. V jídle jsem poměrně labužník. Mě na krkovici nikdo nenaláká a na vodě, když jsem byla těhotná, jsem si dala poslední svůj smažák, protože ten žlučníkový záchvat, který jsem měla potom, mě opravdu vyléčil z podobného jídla,“ uzavírá Kateřina Cajthamlová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.