Policie přelstila vyděrače: Dala jim 36 milionů v papírech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policie přelstila vyděrače: Dala jim 36 milionů v papírech!

Taška, do níž kriminalisté narafičili papírové lístečky místo peněz.
Taška, do níž kriminalisté narafičili papírové lístečky místo peněz. (PČR)

Vydíral bohaté podnikatele a neštítil se ničeho. Muž (48) si vytipoval pár movitých živnostníků a rozehrál vyděračskou akci jako z amerického filmu. Nejprve na jednoho podnikatele z Kroměřížska poslal komplice, aby ho unesli. Ti ale celou akci zpackali. Uchýlil se tedy k vydírání.

„Za nezveřejnění kompromitujících materiálů požadoval 36 milionů korun. Hrozil, že pokud dotyčný kontaktuje policii, ublíží mu na nejcitliTaška, do níž kriminalisté narafičili Taška, do níž kriminalisté narafičili papírové lístečky místo peněz.papírové lístečky místo peněz.vějších místech,“ popsala zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Muž se i tak na kriminalisty obrátil a ti nachystali léčku. Do tašky uložili 36 milionů v bezcenných papírkách a tu, dle instrukcí vyděračů, umístili na parkoviště k obchoďáku v Olomouci. „Organizátor akce opět poslal jen své dva známé ve věku 20 a 23 let, které jsme po vyzvednutí kabely zadrželi,“ dodala mluvčí. Teď už kriminalisté mají všechny výtečníky. Hrozí jim až 12 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.