Homosexuálů je u nás už půl milionu! Když kluci choděj s klukama.. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Homosexuálů je u nás už půl milionu! Když kluci choděj s klukama..

 (: Profimedia.cz)

PRAHA – Homosexualita a samotný život homosexuálů je stále obklopen pověrami a předsudky, které se dají jen těžko vykořenit. Mnohé z nich jsou neškodné, ale mnohé z nich také dělají z homosexuálů »Ty druhé«.

Největší mýty a pověry

Aha! odpoví na základní otázky týkající se homosexuality a osvětlí nesmyslné mýty a klepy…

  • Proč se říká homosexuálům »čtyřprocentní«?
    Je to totiž nejčastěji zmiňované procentuální zastoupení homosexuálů ve společnosti. Obecně se mluví o čtyřech procentech. O tomto číslu se zmiňoval již v padesátých letech americký sexuolog Alfred Kinsey. Mnoho odborníků s ním ale nesouhlasí.
  • Je homosexualita nemoc?
    Ne! Není! Na světě je stále mnoho lidí, kteří si myslí, že homosexualita je nakažlivá nemoc. Takovéto předsudky v sobě nemají ani trochu pravdivého. V minulosti posílali někteří rodiče své »nepovedené« homosexuální potomky na léčení do psychiatrické léčebny, kde se někdy homosexualita trestuhodně léčila elektrošoky!
  • Je homosexualita vrozená, nebo získaná?
    Na toto téma se vedou vášnivé diskuse. Podle obecně známých výzkumů se člověk jako homosexuál rodí. Nelze se tedy homosexualitu naučit. Podle některých se dá ovlivnit sexuální chování jedince, ale nedá se změnit jeho orientace.
  • Když se člověk »vyspí« s partnerem stejného pohlaví, je homosexuál?
    Ne. Homosexualita není jen o fyzickém potěšení s člověkem stejného pohlaví, ale také emocionální. Jedna strávená noc s partnerem stejného pohlaví z vás homosexuála nedělá. A navíc, lidská sexualita je nevyzpytatelná.
  • Jsou homosexuálové promiskuitní?
    Na celém světě trvá přesvědčení, že když člověk potká homosexuála stejného pohlaví, tak po něm homosexuál »pojede«. To je ale omyl! Rozdíl mezi promiskuitou heterosexuála a homosexuála není nijak velký.
  • Je HIV nemocí homosexuálů?
    Ne! HIV je virus přenášející se pohlavním stykem mezi homosexuály i heterosexuály. Říká se, že je virus HIV a jeho rozvinutá podoba AIDS choroba homosexuálů proto, jelikož při análním styku je pravděpodobnost přenosu větší. Navíc bylo HIV poprvé popsáno doktorem Lucem Montegnierem, který ho zaznamenal u homosexuála ze San Francisca v roce 1983. Což ale neznamená, že předtím již HIV neexistovalo a nešířilo se mezi heterosexuály.
  • Jak je to u registrovaného partnerství s dědictvím?
    Zákon o registrovaném partnerství platí od 1. července. Homosexuálové mohou uzavírat svazky na 14 matričních úřadech, po jednom v každém kraji. Z registrovaného partnerství mezi osobami stejného pohlaví vyplývá i právo dědit. Podle dědického práva má právo jeden z partnerů dědit po druhém. To ale v případě, že s ním jako osoba spolužijící byla alespoň jeden rok před smrtí partnera.

Čtěte více v tištěném dnešním Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.