Leoš Mareš: Kvůli drogám musel na test! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Leoš Mareš: Kvůli drogám musel na test!

24:00 - Leoš Mareš pil na afterpárty po SuperStar po boku své přítelkyně Hanky jen coca-colu.
24:00 - Leoš Mareš pil na afterpárty po SuperStar po boku své přítelkyně Hanky jen coca-colu. (Aha! – Marek Pátek)

To byla noc! Leoš Mareš (35) strávil včera ráno několik hodin na služebně pražské policie. A důvod? Podezření z jízdy pod vlivem návykové látky.

Mareše zastavili policisté v autě po čtvrté hodině ranní, když se s přítelkyní Hankou Svobodovou (22) vracel z afterpárty po grandfinále Česko Slovenské SuperStar.

K celé události došlo nedaleko pražského Výstaviště, kde se konal přímý přenos finále Česko Slovenské SuperStar a kde pak probíhala oslava v restauraci Na Střídačce.

„Bylo podezření, že mám alkohol v krvi, proto jsem chtěl, aby mi udělali testy. Nic jsem totiž nepil, což ty testy ukázaly,“ řekl deníku Aha! Mareš, který kvůli několikahodinovému »zadržení« nestihl Ranní show na Evropě 2, a tak si vzal místo toho službu odpoledne.

A co na to všechno policie? „Kolem 4. hodiny zastavili policisté v ulici Za Elektrárnou vozidlo Porsche Cayenne. 35letý řidič byl předveden na místní oddělení policie pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič okamžitě začal spolupracovat a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici. Zkouška na přítomnost drog v moči byla s negativním výsledkem, stejně jako dechová zkouška na přítomnost alkoholu. Muž byl následně propuštěn,“ sdělila deníku Aha! mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Na celé události je paradoxní, že Mareš poprvé dýchal více než hodinu poté, co ho policie zadržela.

A odvezla by Mareše hlídka, kdyby měl všechna prvotní vyšetření negativní?

Test moči a odběr krve pak následoval až čtyři hodiny po zadržení! Leoš totiž musel čekat na místní služebně, až ho někdo na testy odveze. Když je měl za sebou, deníku Aha! se pochlubil s jejich výsledkem! „Alkohol ani drogy jsem v těle neměl!“

Nyní se čeká na důležitější výsledek testu krve...

Leoš Mareš: Jsem čistý, testy byly negativní!

Leoš Mareš (35) po ranním zadržení policií celý den nespal. V rozhovoru pro deník Aha! popsal, co se přesně stalo a proč ho policie odvezla na krevní testy až čtyři hodiny poté, co ho zastavila.

Leoši, proč vás policie v pondělí ráno zadržela?

„Objevilo se podezření na alkohol v krvi. Testy to ale vyloučily!“

Zastavili vás náhodou, nebo je na vás někdo poslal?

„Já jsem si to původně myslel... Ptal jsem se jich, proč to dělají? Oni řekli, že když zkoušku na alkohol odmítnu, tak by to byl okamžitě trestný čin. Tak jsem jasně řekl: Jedeme na krev!“

Než jste na tu krev jeli, tak jste dlouho stáli na místě vašeho zadržení. Podle fotek jste několikrát dýchal...

„Ano, jak už jsem říkal, objevilo se podezření na alkohol v krvi. Já jsem ale nic nepil, což se také později ukázalo!“

Proč vás ale vzali na testy až čtyři hodiny po vašem zadržení?

„Já jsem s nimi musel jet, dokud se to nevyjasní... Na policii jsem čekal na službu, která mě do nemocnice odveze. Střídaly se směny, takže jsme tam jeli až v osm ráno.“

Dělali vám tam i testy na drogy?

„Ano, dělali mi dohromady test na alkohol a na drogy. I zpětně. Ty testy by odhalily, kdyby tam náhodou něco bylo. A ty testy byly negativní!“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.