Marešovy krevní testy: Žádné drogy! Nikdy!!! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marešovy krevní testy: Žádné drogy! Nikdy!!!

Mareš na místě nejprve nadýchal 0,1 promile, chvíli poté už přístroj ukazoval nulu.
Mareš na místě nejprve nadýchal 0,1 promile, chvíli poté už přístroj ukazoval nulu. (Aha! – Marek Pátek)

Tak to byla rychlost!

Jen den po zadržení moderátora Leoše Mareše (35), kterého policisté testovali i na drogy, už lékaři zveřejnili také jeho krevní testy. Mareše policisté kontrolovali v  pondělí nad ránem, když se vracel z afterpárty po finále Česko Slovenské SuperStar.

Po prvním dýchnutí (došlo k němu 62 minut od začátku kontroly) ukázal policejní přístroj 0,1 promile. Při kontrolním dýchnutí ale na displeji svítila nula, a tak už policie Leoše podle znalce zadržovat neměla! „Chtěl jsem dokázat, že jsem nic nepil, a tak jsem požádal o krevní test,“ řekl deníku Aha! Mareš, kterému za první fouknutí, jež ukázalo jednu desetinu promile, nic nehrozilo.

„Pokud je řidiči při lékařském vyšetření naměřeno do 0,20 promile a on sám neuvede, že pil alkohol, považují lékaři výsledek za negativní. Limit je stanovený proto, že se počítá s alkoholem, který vzniká v organismu sám o sobě, a s laboratorní chybou, kterou nelze ze sta procent vyloučit,“ řekl deníku Aha! soudní znalec.

Marešovi ve Fakultní nemocnici na Bulovce provedli ráno po zadržení i test moči, který ihned ukázal, že nepil žádný alkohol a neužil žádné drogy.A jak je to s Leošovými krevními testy?

„Lékaři pracovali s extrémní rychlostí a včera ve 13 hodin dorazily kompletní výsledky rozboru krve. Nezvratně se ukázalo, že jsem žádné drogy před jízdou ani v předchozích třech měsících neužil,“ potvrdil včera deníku Aha! Leoš Mareš.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.