VIP rodinné trable: Rodinu Ladislava Mrkvičky rozvrátily drogy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

VIP rodinné trable: Rodinu Ladislava Mrkvičky rozvrátily drogy!

Ladislav Mrkvička má trápení s drogově závislým synem.
Ladislav Mrkvička má trápení s drogově závislým synem.

O tom, jak může drogová závislost zcela zničit rodinné vazby, se přesvědčil herec Ladislav Mrkvička (73). Jeho syn Jakub (28) podlehl drogám a zapříčinil tak rozklad celé rodiny.

První zkušenost s návykovými látkami Jakub získal už ve 13 letech, když vyzkoušel marihuanu. Drogám velice rychle podlehl a přes pervitin se dostal až k závislosti na heroinu. Přestože mu otec několikrát nabízel pomocnou ruku, Jakub opakovaně nenastoupil na protidrogové léčení. Chtěl se ze závislosti dostat sám, což se mu bohužel nepodařilo.

Mrkvička jako otec selhal

Ladislav Mrkvička má pět dětí, každé ovšem pochází z jiného vztahu. Není tedy divu, že tak pestrou rodinu provázejí neshody. Sám Mrkvička přiznal, že se svými dětmi nedokázal dobře komunikovat, což mohlo mít za následek pád syna Jakuba. „Mám velké trápení s druhým synem, který má problém s drogami. Teď drogy neužívá, je na subtexu, což je náhražka, kterou dostává na recept. Byl jsem špatný otec. Výbušný a vzteklý,“ postěžoval si herec před třemi lety deníku Aha!

Syn byl odsouzen za krádež

Kvůli drogové závislosti se Jakub Mrkvička dokonce dostal do konfliktu se zákonem. V roce 2001 byl za krádež odsouzen ke dvanácti měsícům odnětí svobody. Situaci mu zkomplikoval fakt, že na něj soud nahlížel jako na známého recidivistu. Ani pobyt v pankrácké věznici ho ale závislosti nezbavil.

„Je to běh na šíleně dlouhou trať. Téměř všechny věci jsou řešitelné, jen drogy ne,“ povzdechl si Mrkvička, jemuž syn dělá trápení celý život.

Mrkvičku stále provázejí problémy

Drogy Ladislav Mrkvička vnímá jako prokletí, které způsobilo rozklad celé jeho rodiny. Krušné chvíle herec prožíval před třemi lety, když mu další starosti přidal i mladší syn. Při oslavě narozenin vypadl z okna a polámal si obě nohy. Ve stejném období Mrkvičku opustila žena a navíc prodělal komplikovanou operaci ramene. Kvůli natrženému svalu si musel dát čtvrtletní pauzu v divadle.

 



Autor:  cam

Přečtěte si
repro
20. 4. 2011 • 13:43

Od určitého věku silně ovlivňuje děti jejich okolí.

pavel1943
19. 4. 2011 • 09:09

Drž se a nezapomeň,že vše se k lepšímu se obrátí!Pavel z Radaru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.