VIP rodinné trable: Syn Vladimíra Železného byl obviněn ze znásilnění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

VIP rodinné trable: Syn Vladimíra Železného byl obviněn ze znásilnění!

Vladimíra Železného se synem Davidem spojují soudní spory.
Vladimíra Železného se synem Davidem spojují soudní spory. (koláž ahaonline.cz)

Bývalý ředitel TV Nova Vladimír Železný (66) má dva syny s naprosto protichůdným osudem. Zatímco Jakub (37) si po vzoru svého otce udělal kariéru v televizi, Davida (41) všichni spojují se střety se zákonem.

David Železný české soudy několik let zaměstnával případem, který se měl odehrát v roce 1994, když jeho otec stál u zrodu nejledovanější české televize. Tehdy měl společně se svým kamarádem znásilnit dvacetiletou dívku. Když jim nebyla po vůli, k pohlavnímu styku ji přiměli násilím.

Nekonečné soudní řízení

Znásilněná dívka incident oznámila na policii a proti Davidu Železnému bylo zahájeno soudní řízení. Obviněný se však ze všech sil snažil, aby trvalo co nejdéle, k čemuž mu pomohla absence klíčového svědka. Odsouzen k pěti letům ve vězení byl až na čtrnáctý pokus v roce 2000. Jen o rok později ale Nejvyšší soud verdikt zrušil a delikventa osvobodil.

Domácí násilí se mu vymstilo

Starší Železného syn sice trestu unikl, ale sklony k násilí jej nikdy neopustily. Na jeho agresivitu doplatila manželka Markéta, která se opakovaně stala obětí domácího násilí. Spravedlnost se snažil vzít do svých rukou její bratr, který Davida Železného v roce 2003 napadl baseballovou pálkou. Železný poté skončil na jednotce intenzivní péče a přiznal se, že svou ženu mlátil kvůli podezření z nevěry.

Otec taky není žádný svatoušek

Vladimír Železný se neproslavil jen vedením TV Nova a působením v europarlamentu, ale také podezřelým obchodováním s uměleckými díly. Do střetu se zákonem se dostal kvůli daňovým únikům při dovozu obrazů ze zahraničí. Po dlouhých soudních tahanicích, jimiž mohl konkurovat i synu Davidovi, dostal před dvěma lety dvouletý podmíněný trest.

 



Přečtěte si
janyna
18. 4. 2011 • 13:20

za něj bylo vysílání Novy nejlepší. Teď se na Novu nedá dívat. Hnus, samý americký filmy, trapné seriály.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.