Největší skandály Miss: Korunky zmizely 5 dní před soutěží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Největší skandály Miss: Korunky zmizely 5 dní před soutěží!

Dvbě hlavy, ale jen jedna korunka. Miss ČR Kateřina Sokolová (vlevo) a Miss World Taťána Kuchařová.
Dvbě hlavy, ale jen jedna korunka. Miss ČR Kateřina Sokolová (vlevo) a Miss World Taťána Kuchařová.

Byl to nepopsatelný trapas, který ve světě snad nemá obdoby. Pořadatelé Miss ČR 2007 už jen pilovali scénář, soutěžící před sebou měly poslední hodiny soustředění... Firma, která měla dodat korunovační šperky však najednou šokovala oznámením, že je nemá.

„V dopoledních hodinách se zatím neznámý pachatel vloupal v pražském Spořilově do zaparkovaného vozidla. Z tohoto odcizil v něm nacházející se věci, mimo jiné korunky pro Miss,“ řekl tehdy policejní mluvčí Tomáš Hulan. Ten, kdo je měl v tu chvíli na starost, se prý na moment vzdálil, a když se vrátil, našel auto »vybílené«. Ručně vyrobené pozlacené korunky ze stříbra za čtvrt milionu korun byly také pryč!

Policie pátrala, seč mohla. Marně. Zoufalý prezident soutěže Miloš Zapletal zlodějům dokonce nabídl výkupné, aniž by ho sami požadovali. „Pokud se nálezce s korunkami dostaví do brněnského Bobycentra do soboty 18.00 hodin, kdy začíná Miss ČR 2007 tiskovou konferencí, zaplatím mu 25 000 korun. Je to deset procent z výrobní ceny korunek. Nálezce dostane také dvě VIP vstupenky do exkluzivních prostor Miss ČR 2007 a bude naším váženým hostem,“ prohlásil několik hodin před večerním přímým přenosem. Opět marný pokus.

Zapletal nad tím jen kroutil hlavou. „Korunky nejsou zloději k ničemu. Ani prodat je nemůže“.

Večer se blížil a začínalo být nad slunce jasnější, že se už neobjeví. Jak to vyřešit? Použít falešné, které pořadatelé nechají v šibeničním čase vyrobit? Kdepak, takovou náhradu by poznal i divák v desáté řadě sálu. Holky si budou muset na hlavu nasadit korunky zapůjčené od loňských finalistek.

A tak se i stalo. Duplikáty byly při slavnostním vyhlašování nasazeny na hlavu Kateřině Sokolově, Veronice Pompeové a Veronice Chmelířové.

Ačkoliv ve světě snad není znám podobný trapas, Miloš Zapletal jej neřešil v historii české soutěže poprvé. S podobným případem se potýkal už v roce 2002. „Tehdy nám korunky někdo odcizil v zákulisí před semifinálovým kolem v Ústí nad Labem,“ připomněl. Pachatel tehdy nebyl dopaden. Stejně jako ten, který se obohatil korunkami v roce 2007. A pokud ano, policie nebo šéfové soutěže to dosud drží v tajemství…



Přečtěte si
alllison
30. 3. 2011 • 09:32

Proč je ve fotogalerii u fotky Kláry Medková popisek Lucie Váchová???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.