Sexuální symbol osmdesátých let Jana Šulcová: Znovu propadla alkoholu?! To snad ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sexuální symbol osmdesátých let Jana Šulcová: Znovu propadla alkoholu?! To snad ne!

Jana Šulcová v civilu (2010).
Jana Šulcová v civilu (2010). (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Démon alkoholu hvězdě komedie století S tebou mě baví svět Janě Šulcové (63) zničil zdraví a málem ji připravil o život. Zdálo se ale, že se herecká a erotická ikona sedmdesátých a osmdesátých let ze všeho dostala a znovu si začala užívat života. Také začala natáčet nový film Bastardi! Právě během jeho natáčení se ale ukázalo, že s alkoholem to Jana Šulcová asi stále nemá zcela dořešené!

Dřívější pití kdysi velmi slavné herečce přivodilo vážné choroby slinivky břišní a štítné žlázy, které ji dokonce ohrožovaly na životě. Jak ale prozrazují zdroje z natáčení filmu Bastardi, přesto se teď prý ke sklence vrátila. „Když ji přivezli na plac, bylo na sto honů cítit, že se v noci rozhodně nevěnovala spánku. Omlouvala se pak, že byla až do rána v nějakém vinném sklípku. Nevypadala vůbec dobře a maskérky musely odvést hodně práce, než ji daly jakžtakž dohromady,“ prozradil deníku Aha! zdroj z okruhu filmařů.

„To vůbec nechceme komentovat. Bylo nám ctí, že paní Šulcová roli přijala a na natáčení se dostavila,“ reagoval na náš dotaz autor scénáře a hlavní herec snímku Tomáš Magnusek.

I kdyby šlo jen o výjimečné přátelské posezení, které se zvrtlo, bývalá alkoholička, která kvůli své závislosti měla problémy v osobním životě i v práci a zhubla až na 40 kilogramů, by už nikdy neměla přijít s pitím do styku. „U některých pacientů dochází při recidivě k takzvanému lapsu, šlápnutí vedle. Takový člověk se vyděsí, připomene si zvracení, deliria a zintenzivní léčbu. Pak to může být bez následků. U jiných dochází k relapsu a život se jim vrátí do starých kolejí. Pití nabere strašlivé obrátky, takoví pacienti zaživají znovu životní debakl,“ varuje MUDr. Karel Nešpor »táta« léčbychtivých alkoholiků.

Mladá a krásná Šulcová ve filmu S tebou mě baví svět (1981).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.