Módní stylisté urazili tisíce českých mužů: Knír značí komplexy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Módní stylisté urazili tisíce českých mužů: Knír značí komplexy!

Herec Pavel Nový
Herec Pavel Nový (Aha! – Alexandr Malachovský, David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, Dalibor Puchta)

Správně udržovaný knírek byl už od 1. republiky znamením serióznosti, důvěryhodnosti a pěstěné elegance. Z této tradice se ale v současné době stal spíše projev extravagance nebo reakce na nějaký handicap, od kterého odvracíme pozornost. S tímto tvrzením přišli teď čeští módní stylisté, kteří tak nepřímo poslali svůj vzkaz i českému elegánovi číslo jedna – prezidentu Václavu Klausovi, jenž se také honosí pěstěným knírem.

A není sám. Stačí, když si prolistujete toto vydání Nedělního Aha!, a najdete hned několik mocných a slavných mužů, kteří si na tuto ozdobu pod nosem potrpí.

Jenže podle módních stylistů je dnes zkrátka knírek výstředností či řešením nepřívětivého vzhledu. „Mnohdy je to reakce na nějaký handicap. Člověk se tím snaží odvrátit pozornost od nedostatků, jako jsou odstávající uši nebo pleš,“ tvrdí odborník na etiketu Václav Soldát. Dnešní muži preferují hladce oholenou tvář, ale stále populárnější je také takzvaná udržovaná zarostlost. Vyhrává tedy především pohodlí a módní ledabylá elegance.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.