Herecká hvězda Pavel Soukup (72): PŘESTAL JÍST! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herecká hvězda Pavel Soukup (72): PŘESTAL JÍST!

Děsivá proměna Pavla Soukupa (72): Kvůli vážné nemoci přestal jíst! Nezbývá mi moc času, tvrdí
Děsivá proměna Pavla Soukupa (72): Kvůli vážné nemoci přestal jíst! Nezbývá mi moc času, tvrdí (Karel Kopáč, archiv)

Žaludek už nebude mít Pavel Soukup (72) nikdy v pořádku. Před sedmi lety zkolaboval, praskl mu vřed a několik hodin krvácel do břicha. To si vybralo svou daň. Herec a dabér nemůže normálně jíst, hubne. Přesto ale pracuje jak zběsilý.

Je to hrdina! Stejně jako ti, jež hrdiny hrají a kterým on propůjčuje svůj hlas: Arnold Schwarzenegger (74), Sylvester Stallone (75) nebo Robert Redford (85). „Já že jsem kost a kůže? Toto mi řekl tuhle řezník, já se ale cítím skvěle,“ komentoval Soukup, když se ho deník Aha! optal, jestli má žaludek v pořádku, když se ztrácí před očima. Herec ale dokáže být nad věcí. „Ale jinak jsem zdravý,“ řekl Soukup.

Setkali jsme se s ním, když namlouval ve studiu šestidílnou historickou ságu Karel IV. – Otec vlasti, která vyjde jako tři audioknihy. Napsala ji Ludmila Vaňková (94), která přijela Soukupa do studia k Heleně Rytířové (69) zkontrolovat. A přestože je Rytířová také autorkou několika kuchařek a známá tím, že hercům ve studiu vyvařuje, pro Pavla občerstvení neměla. „Má nemocný žaludek, nemůže prakticky nic. A protože to vím, tak jsem mu ani nic nenabízela,“ řekla Aha! Rytířová, která s manželem a textařem Zdeňkem Rytířem (†69) vybudovala v Řevnicích nahrávací studio, kde teď jako režisérka natáčí audioknihy.

KARLOS SHOW: Vémola si pozval slavné hlasy. Film Rocky byl několik let s chybou v monologu

Video se připravuje ...

Herec neúnavně natáčel čtyři dny od rána do večera, až ho musela Helena vždycky »vyhodit«. Soukupa totiž podle jeho slov práce nabíjí a v tu chvíli dokáže hodit všechny zdravotní neduhy za hlavu. „Důležité je, aby po mně něco kvalitního zbylo, abych mohl mít sám ze sebe dobrý pocit. A to v tomto případě mám,“ řekl. „Nemám už moc času, tak si ten zbylý potřebuji naplno užít. A také nemyslím dopředu a nic neplánuji,“ uzavřel Soukup.

KARLOS SHOW: Vémola si pozval slavné hlasy. Film Rocky byl několik let s chybou v monologu

Utekl hrobníkovi z lopaty

V červnu 2014 byl na chalupě, když se mu udělalo zle a začal krvácet do břicha. Praskl mu totiž vřed na dvanácterníku. Měl kliku, že to sanitka stihla včas, do nemocnice se dostal doslova za pět minut dvanáct a okamžitě šel na sál.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.