Herečka Jana Hlaváčová (82): Jsem k ničemu... Nejsmutnější rozhovor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka Jana Hlaváčová (82): Jsem k ničemu... Nejsmutnější rozhovor

Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Zasloužilá seniorka Jana Hlaváčová (82) má jako jedna z prvních už dva týdny nárok na vakcínu proti koronaviru. Očkována ale herečka nebyla. Nechce. Nemá to prý už cenu. Tvrdí, že v jejím případě je to stejně zbytečné, protože je ležák a už myslí i na to nejhorší...

„Mně je 82 a nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Vždyť já už jenom spím. Už jsem smířená s tím, že to může přijít zítra, každou chvíli,“ svěřila Aha! ve smutném rozhovoru. „Jsem ležák a nikam nechodím, nemám kde to chytnout,“ tvrdí, covidu se tak neobává. A ti okolo ní, tedy pečovatelka a rodina, se kterou žije ve vile v Podolí, jsou prý testovaní. „Opravdu se nemám, čeho bát. V tomto případě jsem v bezpečí, ale děkuju za zájem, těší mě to,“ zdůrazňuje.

Doktoři tápají

Její diagnóza prý není ani Parkinsonova choroba, ani Alzheimer, ale prý něco mezi tím. Sami doktoři tápají. „Jisté je, že jsem nemožná a už k ničemu,“ komentuje situaci.Velký smutek pocítila, když počátkem roku zemřel její dvorní režisér František Filip (†90). Tak to zabolelo, ale... „Co by taky chtěl? Vždyť ve svých devadesáti ještě jezdil autem a myslelo mu to. Krásného věku se dožil a ve zdraví! To já jsem mladší a bez cizí pomoci se neobejdu,“ poznamená.

Vdova Hlaváčová promluvila o smrti Munzara! A hvězdu seriálu MOST! Hofmanna chtějí i v zahraničí

Video se připravuje ...

Vzpomínky a televize

Jedinou radost jí teď prý dělají vzpomínky a televize. „Vlastně já jsem nejvíc pyšná na filmy, které jsem dělala s Františkem. Při práci jsem se cítila svobodná. Nikdy jsem neměla pocit, že by mne on jako režisér řídil. Byl úžasný. Vždycky, když jsem se v televizi koukala na jeho film, volala jsem mu a říkala, jak to udělal geniálně. A že kdyby nebyl, tak nemá Česká televize co vysílat,“ popisuje.

Mrzelo ji, že mu ani nemohla dát poslední sbohem. „Vždyť ale já ani nebyla na pohřbu manžela... Pohybuju se jen s chodítkem a to velmi těžce,“ prozrazuje herečka, jejíž manžel Luděk Munzar zemřel (†85) před dvěma roky. Prý to byl vždycky svátek, když ji Filip obsadil s Munzarem. „To byly krásné doby, ty mne stále drží při životě a samozřejmě moje skvělá rodina. Tak už nashledanou a děkuji za zájem,“ loučí se herečka, která během své kariéry odehrála řadu skvělých rolí.

Jana Hlaváčová převzala cenu za dabing: Kvůli nemoci jen po telefonu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
10. 2. 2021 • 00:31

Je mi jí líto.Mám ji ráda.
Myslím, že aspoň trochu je šťastná, není zavřená v ústavu , má kolem sebe rodinu a je d o m a

hillaarkaa
4. 2. 2021 • 11:55

To vypadá,že ji zas naše chlebíčková Jířa národní poklad zas přežije

mbmb
4. 2. 2021 • 09:16

nej zdravotni sestricka a zaroven obdivovatelka gotta v basnicich ! ROZTOMILA a chytra ,realna !Samozrejme jeji jmeno zarucuje kvalitu.Jen v tech veselych besedach s manzelem byla trapna a on namysleny

aveneta
4. 2. 2021 • 08:33

Ano, herečka Jana Hlaváčová byla výborná herečka, natočila mnoho filmů v dobré kvalitě....ale stáří čeká každého, někoho lehčí, někoho složitější, ale to je život

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.