Co je horší než syfilis a kapavka? Vražedné chlamydie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Co je horší než syfilis a kapavka? Vražedné chlamydie!

Emil Bazala říká, že by se lékaři a vědci měli výzkumu chlamydií více věnovat. Nemocní si zatím vyměňují zkušenosti sami na: www.chlamydie.info.
Emil Bazala říká, že by se lékaři a vědci měli výzkumu chlamydií více věnovat. Nemocní si zatím vyměňují zkušenosti sami na: www.chlamydie.info. (Aha! – Martin Pekárek, Profimedia.cz, Martin Pekárek)

GRYGOV – Vražedné chlamydie! Můžeme je »chytit« nejen při sexu, jak jsme se učili ve škole, ale stejně jako třeba obyčejnou rýmu! Jsou zřejmě nebezpečnější, než si doktoři myslí.

Mohou za rakovinu, infarkty i Alzheimera?!

„Kdyby se šlo po příčinách nemocí, jako jsou srdeční infarkty, rakovina, roztroušená skleróza, cukrovka či leukemie, zjistí se, že všichni pacienti zřejmě prodělali nákazu chlamydiemi,“ tvrdí odborník na chlamydie Emil Bazala. Zároveň říká, že čeští lékaři onemocnění podceňují!

„Pokud se doktora zeptáte na chlamydie, buď o tom skoro nic neví, nebo řekne, že jde o banalitu. Přitom ve světě stále více odborníků tvrdí, že chlamydie jsou léčitelné velmi těžko a mohou mít na svědomí řadu nemocí od astmatu po rakovinu nebo Alzheimerovu chorobu,“ dodává Bazala, který se této problematice věnuje už třicet let. Podle Bazaly mají lidé po nákaze často problémy, které jim nikdo nevěří. „Bolí je hlava, klouby, mívají třesavku, lítá jim krevní tlak. Lékaři je vyšetřují a všechno je v pořádku, nakonec jim řeknou, že jim nic není a vše je psychického rázu, udělají z nich blázny,“ říká Bazala a poukazuje na nejčastější chybu: „Doktor většinou nezjistí, že jde o chlamydie, i když se ve výsledcích rozboru krve objeví nízká hladina protilátek. Jen řekne: »Onemocnění jste prodělal a nyní je vše v pořádku.« Přesto by se mělo léčit.“ Podle Bazaly se po nákaze chlamydiemi nejčastěji objeví angína nebo viróza.

 

 

 

 

Chlamydiová infekce

  • Nákaza chlamydiovými mikroorganismy je nejčastější pohlavně přenosnou chorobou. V populaci je rozšířenější než syfilis a kapavka.
  • Přenáší se pohlavním stykem, nedostatečnou hygienou, kapénkami při kýchnutí a při porodu od nakažené matky.
  • Přenos nákazy je mnohonásobně snazší než u AIDS. Riziko při nechráněném pohlavním styku je až 60 %.
  • Mikroorganismy chlamydií napadají zejména pohlavní orgány a plíce, klouby, srdce a mozek.
  • Léčba je pomocí antibiotik, provádí se vždy u obou (nebo všech) partnerů najednou.

Lékaři pacientům nevěří

Čeští odborníci o zrádnosti chlamydií vědí. „Již několik let se uvažuje o uplatnění nejrozšířenějšího druhu chlamydií v lidské populaci při vzniku ischemické choroby srdeční, roztroušené sklerózy či Alzheimerovy choroby,“ přiznává doktorka Ljuba Janečková ze Státního zdravotního ústavu. Přesto lékaři problémy svým pacientům většinou nevěří…

Zrádné mikroorganismy Zabily Karla Svobodu?

GRYGOV – Nákaza chlamydiemi nemusí skončit jen neléčitelným onemocněním, jako je např. rakovina. „Příšerné potíže, které člověku způsobí, ho mohou dohnat až k sebevraždě,“ tvrdí odborník na chlamydie Emil Bazala.

Chlamydie podle něj mohly sehrát svoji roli i v sebevraždě skladatele Karla Svobody. „V rodině pana Svobody se vyskytla rakovina, leukemie, otec paní Venduly má Alzheimerovu chorobu, vše, co chlamydie dělají,“ připomíná Bazala.

„Paní Vendula říkala, že jí manžel v posledním telefonátu řekl, že se cítí divně. Divně, to je nespecifické vyjádření, když vás bolí hlava, tak řeknete, že vás bolí hlava, nebo je vám na zvracení, nebo vás bolí žaludek, ale co je divně?“ ukazuje na těžko popsatelné potíže způsobované právě chlamydiemi Bazala.

„Někteří lidé mají až takové stavy, kvůli kterým jsou schopni spáchat sebevraždu. Lékaři jim nic nenajdou, ale oni mají problémy a nikdo jim není schopen pomoci. Pak přijde změna počasí a člověk se dostane do takových depresí, že se k sebevraždě uchýlí,“ říká Bazala, podle něhož jsou v nejvíce ohrožené skupině zejména lidé, kteří často střídají sexuální partnery. „A k těm umělci patří,“ dodává Bazala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.