Jaroslav Marvan, hvězda našeho DVD: Hádka s Burianem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jaroslav Marvan, hvězda našeho DVD: Hádka s Burianem!

Vztah kdysi kamarádů Jaroslava Marvana (vlevo) a Vlasty Buriana nebyl po válce zrovna ideální, i když spolu hráli v divadle a občas i ve filmu.
Vztah kdysi kamarádů Jaroslava Marvana (vlevo) a Vlasty Buriana nebyl po válce zrovna ideální, i když spolu hráli v divadle a občas i ve filmu.

PRAHA – Společně s deníkem Aha! vám už zítra přineseme v exkluzivní DVD edici klasickou českou komedii Dovolená s Andělem! V té exceluje společně s Josefem Kemrem i Jaroslav Marvan, který kvůli kariéře zradil svého přítele Vlastu Buriana!


A byla z toho pěkná hádka!

Po roce 1945 se totiž Marvan dostal v Divadle Vlasty Buriana do role tahouna, protože samotný Burian začal mít velké problémy s obviněním z kolaborace s Němci během války. Jeho kredit byl tak hodně pošpiněn a Marvan místo toho, aby se za svého kamaráda postavil a odpustil mu, tak mu spíše situaci ještě více ztěžoval. Přitom to byl právě Burian, který podal Marvanovi pomocnou ruku, když mu bylo nejhůř a nezvládal se smířit s tím, že se živí jako výběrčí dluhů, což bylo Marvanovo původní povolání! Takto hádkou skončilo přátelství dvou hereckých velikánů.

V padesátých letech to tedy byl Marvan a ne Burian, kdo byl králem českých komiků. Přesto však pohaslé vztahy s Vlastou Burianem byly jedinou kaňkou, kterou Marvan na svých bedrech nesl. To však jistě zcela vyvažují na dvě stovky filmů, které tento legendární herec natočil a které baví televizní diváky do dnešních dní!

Deník Aha! vám ve své filmové DVD edici již zítra přinese oblíbenou komedii Dovolená s Andělem, kterou společně s vašimi oblíbenými novinami pořídíte jen za 45 korun! A příští středu bude následovat DVD Anděl na horách!

Dovolená s Andělem

PRAHA (vt) – Rodinná letní komedie Dovolená s Andělem z roku 1953 pojednává o rekreaci odborářů v zotavovně Jezerka. Hlavní postavou je revizor a věčný bručoun Anděl (Jaroslav Marvan), který je věčně nespokojený, odmítá se účastnit jakýchkoli veselic či společenských setkání. Dokáže jej tlupa veselých druhů změnit k lepšímu? Socialistický film sice vychvaluje hodnoty komunismu jako ty nejlepší a trvale platné, ale s dvojicí Jaroslav Marvan a Josef Kemr se u něj budete bavit od začátku až do konce!


Autor: IVOŠ NOVÁK
Foto Česká televize

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.