Chytré holky - Made in USA... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Chytré holky - Made in USA...

Mýtus geniální Sharon Stone před několika lety padl, a ona tvrdí, že za to může Hollywood, který prý hvězdy po čtyřicítce odepisuje.
Mýtus geniální Sharon Stone před několika lety padl, a ona tvrdí, že za to může Hollywood, který prý hvězdy po čtyřicítce odepisuje.

PRAHA – Stát se hvězdou showbyznysu jistě není otázkou inteligenčního kvocientu! Ale i na tomto poli najdeme celebrity, které kromě nutného talentu, zabejčilosti a osudově šťastné náhody mají i impozantní IQ…


● SHARON STONE (49) byla ještě donedávna nazývaná »Einsteinem v sukních« - pro její proklamované IQ 153. A nikdo netušil, že si Stone coby megastar kultovního thrilleru »Základní instinkt« tohle číslo vymyslela, protože se chtěla ztotožnit s rolí bisexuální, ďábelským mozkem muže kosící nymfomanky. Proto přes agenta vypustila zprávu o svém fenomenálním IQ do světa…Všichni tomu uvěřili! Bylo to stylové a Sharon v tomto dojmu briskními bonmoty jen utvrzovala. Pochybnosti o výkonnosti jejího mozku začaly v době, kdy po pádu z koně utrpěla těžký úraz hlavy a po jistém čase navíc prodělala lehkou mrtvici. A zvídaví novináři se ptali, nakolik tím vším mozek sexy Sharon utrpěl?! Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat – při pátrání v archivu oxfordské Mensy bylo zjištěno, že Stone nikdy nebyla jejím členem a nikdy tu test IQ nepodstoupila. Do úzkých zahnaná herečka pak celý trapas chabě komentovala: „Chodila jsem na přednášky členů Mensy, IQ testy si dělala soukromě a počtu sto padesáti tří bodů jsem v nich opravdu dosáhla.“

Kliknutím zvětšete● Megalomanská MADONNA (49) se s oblibou mezi řečí zmiňuje o svém inteligenčním kvocientu s počtem bodů 145. Faktem je, že »královna světového popu« díky vynikajícím výsledkům na střední škole získala stipendium na Michiganské univer- zitě. A ještě větším důkazem její inteligence je, že tato pěvecky, herecky i tanečně průměrně talentovaná, ale nijak hezká holka, se prodrala do nejvyššího patra vzývaných hvězd. Stala se světem uznávanou stylotvornou ikonou.

Kliknutím zvětšete● Jednou z hollywoodských »star« s nebývale rychlým mozkem je Oscarem ověnčená herečka JODIE FOSTER (45), která ve třech letech četla, ve čtrnácti plynně francouzsky konver- zovala a jen tak mimochodem si na univerzitě Yale udělala doktorát z literatury... Jodie má IQ 140, se kterým se může pochlubit jen vysoce inteligentní člověk (přibližně 2 % světové populace). A na Judie pěje ódy i kolega, idol mnoha žen, Russel Crowe (43): „Je to báječná holka, která to má v hlavě dobře srovnané. Ale do postele bych s ní nešel.“ Co tím chtěl sexy Gladiátor říct? Snad to, že svalnatého chlapa chytré ženské nevzruší?

Kliknutím zvětšete● Křehká, z mnoha filmů známá GWYNETH PALTROW (34), byla k herecké kariéře v podstatě před- určená už od narození (otec úspěšný filmový a televizní producent, matka oscarová herečka). Její IQ je 135. Ale přátelé Gwyneth tvrdí, že by byla skvělá i v oboru dějin umění, které na kalifornské univerzitě s úspěchem vystudovala. Režisér oscarového snímku Zamilovaný Shakespeare, John Madder o jeho hlavní představitelce Paltrow tvrdí: „Gwynethje jedna z žen, u které se abstraktní, sociální a emoční inteligence snoubí nebývale harmonickým způsobem.“


Autor: Františka ČÍŽKOVÁ
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.