»Neznámá« Tereza Hofová, hvězda seriálu Dáma a Král: Boj o šediny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Neznámá« Tereza Hofová, hvězda seriálu Dáma a Král: Boj o šediny!

Největší problém dělala maskérům  barva vlasů herečky.
Největší problém dělala maskérům barva vlasů herečky. (Foto archiv TV Nova)

Jedna oběť za druhou! To musela podstoupit pro roli v seriálu Dáma a Král Tereza Hofová (37). Herečka, která se zatím objevovala jen v menších rolích, trpěla v maskérně kvůli šedivým vlasům, bojovala se studem, a ještě k tomu nacestovala tisíce kilometrů.

Kvůli roli advokátky Lenky Braunové si při každém natáčecím dni užila hlavně v maskérně. „Můj přirozený vzhled příliš nezapadá do českého mainstreamu, takže mám vždy s hlavní maskérkou nástup o dvě hodiny dřív než zbytek štábu a rovnáme a barvíme vlasy,” prozraila tajemství své netypické barvy vlasů, která je v reálném životě více šedá než tmavá. „Ale mě to baví, proměna k herectví patří,” dodala herečka.

Kvůli v současnosti nejsledovanější české kriminálce musí ale podstoupit i jiné těžkosti. „Zatím mi nejvíc utkvělo skákání šipky do bazénu, protože nejsem vůbec milovník vodních sportů a ani promenáda v plavkách není moje přirozená potřeba,” práskla na sebe herečka, pro kterou byly zážitkem i seriálové jízdy autem. „V Praze neřídím, raději si čtu v MHD a koukám z okýnka. Jsem zvyklá řídit spíš po silnicích Islandu, s maximálně dvěma pasažéry, a navíc starou skořápkou s manuálem,” svěřila Hofová, která už šest let žije na Islandu a pendluje mezi Prahou a Reykjavíkem. „Mít auto narvané po strop štábem, automat, hrát a do toho čelit macho situaci »žena za volantem« je tak vždy vyloženě »prima« zkušenost. U nás v Čechách se pořád vykládá ženská emancipace tím, že má žena řidičský průkaz. Takže Lenka Braunová má samozřejmě vytuněnou káru,” dodala seriálová partnerka Matěje Hádka alias Prokopa Krále.

Přestože je role v Dámě a Královi zatím její největší, objevila se už v menších rolích v dalších jako například Olga Havlová v Českém století nebo kořenářka Léna v seriálu Já, Mattoni.Než nastoupila před kamery seriálu, pohybovala se na nezávislé scéně



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.