Ze zákulisí seriálu Spravedlnost: Mrtvolu maskovali 11 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ze zákulisí seriálu Spravedlnost: Mrtvolu maskovali 11 hodin!

Vetchý v akci!
Vetchý v akci! (Foto archiv ČT)

Hrát mrtvolu je pořádná řehole! O tom se na vlastní kůži přesvědčil herec, který si střihl zavražděného soudce Kowalského z třídílné kriminální série Spravedlnost v hlavní roli s Ondřejem Vetchým (54). Maskéři se na něm totiž pořádně vyřádili!

„Herec, který si zahrál mrtvého soudce, se maskoval celkem třikrát. Pro scénu, kdy ho najdou ubodaného a zkrvaveného v obýváku, jsme potřebovali na masku dvě hodiny,“ prozradil producent seriálu, který startuje už dnes večer na ČT. „Používaly se silikonové aplikace bodných ran, které se zabarvovaly pigmentem a umělou krví. Herec musel mít namaskované celé tělo. To znamená, že se musel celý natřít mrtvolnou šedou barvou. Při této scéně se spotřebovaly přibližně 2 litry filmové krve,“ dodal producent Rastislav Šesták s tím, že ani pro další dvě scény to nebylo nic jednoduchého.

Když se natáčely záběry z lesa, kde vyšetřovatelé najdou mrtvolu, musel znovu do maskérny. „Používaly se silikonové aplikace, silikony a želatiny, aby kůže vypadala jako rozleptaná kyselinou. Herec musel disciplinovaně ležet v křesle 3,5 hodiny, aby se mu umělá kůže nepotrhala,“ přiblížil producent. Odličování této masky trvalo hodinu.
A do třetice byli povoláni maskéři, když se na seriálovou mrtvolu na pitevnu přišel podívat Ondřej Vetchý alias policista Richard. „Tam se dodělala i pitevní jizva, což trvalo asi 4 hodiny,“ dodal Šesták s tím, že i tentokrát odlíčit herce trvalo hodinu. Celkem protrpěl v maskérně 11 dlouhých hodin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.