20 celebrit: Jak slaví Štědrý den a jak vidí Ježíška? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

20 celebrit: Jak slaví Štědrý den a jak vidí Ježíška?

Jaké jsou ideální Vánoce Pepy Vojtka, Petry Černocké nebo Martina Dejdara?
Jaké jsou ideální Vánoce Pepy Vojtka, Petry Černocké nebo Martina Dejdara? (Foto ara)

Každá z českých celebrit si štědrovečerní idylku představuje jinak. Abychom zjistili jak, vydali jsme se za nimi. Všem jsme položili tři stejné otázky a dali na výběr z několika věcí pro vánoční fotku. Ptali jsme se i na nejoblíbenější vánoční pohádku, kterou jednoznačně vyhrály Tři oříšky pro Popelku!

Jak vznikala anketa
Nejvíce známých tváří jsme v uplynulém týdnu potkali v divadle Broadway, a to před představením muzikálu Mýdlový prince, který právě přivítal 150 000. diváka! Další část na nás čekala v Hudebním divadle Karlín před muzikálem Bonnie & Clyde, kde září například Markéta Procházková známá ze show Tvoje tvář má známý hlas. Jinou skupinku jsme potkali na netradiční Anti Ethanol party, kde si pochutnávali na sushi. Lídra Kabátů, Pepu Vojtka, jsme zase zastihli v divadle Hybernia před muzikálem Mefisto. A protože řada z nich se fotila v kostýmech, nechybí jim ještě další ozdoba – mikroport na čele nebo na tváři. Zapózovali ochotně a mnozí si focení hodně užívali. Vánoce totiž mají všichni rádi!

Tři anketní otázky:

1. Jak si představujete ideálně strávený Štědrý večer?

2. Do kdy jste věřil/a na Ježíška a jak jste si ho představoval/a?

3. Dárek, na který nikdy nezapomenete?

Zdeněk Troška (63), režisér
1. V naprosté pohodě, bez jakéhokoli vánočního šílenství, běsnění, honění a nervů. Jako normální všední den. V klidu, kdy si uvaříte, na co máte chuť, připravíte si rybu nebo třeba šneky. Pustím si hezkou muziku či film, a pak si vezmu knihu a čtu si. U toho popíjím hrnec dobrého čaje a jsem nejspokojenější na světě. Ježíšek ani chodit nemusí! Už jsem si dal na dveře cedulku Ježíškovi vstup zakázán, takže mám klid. (směje se)
2. Asi do třetí třídy, ale pak mi pokrokovější spolužáci řekli, že je to taťka, mamka, babičky a dědečkové. Představoval jsem si ho jako krásné tříleté blonďaté kudrnaté modrooké dítě. Tak jako bylo na obrázky s panenkou Marií, který měla babička nad postelí.
3. Nafukovací matrace na vodu, z toho jsem měl obrovskou radost! S bráchou jsme dostali každý jednu, nafoukli si je a okolo stromečku jakoby plavali. V létě jsme po řece sjížděli od mlýna ke mlýnu a měli z toho obrovskou radost. A můžu říct, že jsem ji ještě donedávna měl! Nefungovala, byla zteřelá, rozpadlá, ale byla to moje veliká radost!
Nejoblíbenější pohádka: Hrátky s čertem

David Kraus (36), zpěvák
1. S těma nejbližšíma, s rodinou, kterou mám poměrně velikou. Pro nás je to v roce ten nejcennější čas. Největší dárek pro nás je, když se všichni sejdeme spolu. Dlouho jsme jezdili k moři, ale letos zůstáváme a uděláme si typicky český Vánoce.
2. Já jsem na něj věřil o něco dýl, než normální děti, protože u nás se to hrozně ctilo. Stejně jako další křesťanský svátky. Představoval jsem si ho jako spíš biblicky, jako fousatýho pána, jako Ježíše.
3. Když jsem dostal první piano a mohl skládat muziku. To byl pro mě velkej dárek!
Nejoblíbenější pohádka: Mrazík

Ivana Jirešová (39), herečka
1. Na horách, v dřevěné chatě s krbem, kde má každej člen rodiny svůj pokojíček. Všechno tam krásně voní a za oknem je sníh.
2. Věřila jsem dlouho, protože táta se nám snažil udělat vždycky Vánoce hezký. Celý Štědrý den jsem vždycky nesměla do obývacího pokoje. Vyhlížela jsem Ježíška a táta mi ukazoval z okna barevný světýlka a říkal: Tam už Ježíšek byl! Ale nijak jsem si ho asi nepředstavovala.
3. Jako dítě to byla panenka – miminko a kočárek, to jsem si hrozně přála. A když jsem byla větší, tak to byl mobilní telefon od mýho prvního kluka, kterej zvonil pod stromečkem. Neměli jsme telefon doma a já celou konzervatoř trávila soboty neděle v telefonní budce a volala svýmu klukovi. Tak to byl krásnej dárek. A do třetice – dcera Sofinka se narodila 16. prosince, takže taky pod stromeček.
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Martin Dejdar (51), herec
1. Ten, který máme každý rok. Doma, s rodinou a se vším všudy, co k němu patří. Nevyhledáváme exotiku, slavíme tradičně s kaprem, prskavkami a všichni to tak máme rádi.
2. Můj syn. Narodil se totiž 22. prosince. Teď už mu bude osmnáct, a je to dárek, který se nedá ničím nahradit.
3. My na něj věříme pořád! Píšeme si i dopisy v rámci domácnosti, dospělí i děti. To je krásný, protože aspoň víme, co nám Ježíšek přinese. Nikdy jsem ho neměl konkrétně vyobrazenýho. Neibližuje se ani Sata Clausovi ani Ježíši na kříži, má pro mě prostě neidentifikovatelnou podobu.
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Josef Vojtek (51), zpěvák
1. Měl by bejt sníh, všichni, co se mají rádi, by měli bejt spolu, dobře nasycený a společně šťastný. O dárky ani nejde, ty jsou spíš pro děti, ty jejich dušičky se na to těšej.
2. Nevím, do kdy jsem věřil, ale představoval jako malýho kluka, něco, jako je Petr Pan. Takovej svižnej mladík s pytlem dárků. Ale určitě ne jako batole.
3. Jednou jsem dostal v dobách velikého temna obnošené kopačky značky Adidas, a na nich bylo napsáno Franz Beckenbauer, to byl tenkrát můj idol v roce 1972. Bylo mi sedm a hrál jsem fotbal za Teplice. Máma je někde sehnala pod rukou. Byl jsem v sedmým nebi! Tehdy jsem si myslel, že v tu ránu jsem slavnej, jako on!
Nejoblíbenější pohádka: Byl jednou jeden král

Petra Černocká (67), zpěvačka
1. Abych to jednou měla konečně tak dokonale zařízený, že se nerozčiluju. Všichni chtějí být na sebe co nejmilejší a kolikrát vznikne stres. Třeba když se nevejde stromeček do stojanu. Takže už si dávám od rána pozor, aby k tomu nedošlo.
2. Možná jsem věřila ještě v první třídě. Ale měla jsem dva starší bráchy a už ten první mi představu velmi brzy zkazili. Viděla jsem ho jako nehmotnou entitu, spíš to byl pro mě symbol, než chlapeček v noční košilce.
3. Nejhezčí dárky pro mě byly živý. Nejdřív křečci, pak andulky, a potom jsem si musela sama jednou dát krásnýho černýho pudlíčka. Mě ty zvířata mě hrozně uklidňujou.
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Vlastimil Zavřel (62), herec
1. Sedět se ženou u televize. A jíst řízek se salátem a cukroví. Ale to nevím, jestli zbyde, jím ho totiž průběžně!
2. Asi do konce první třídy, než mi spolužáci řekli, že nic takovýho neexistuje. Pamatuju si, že jsem byl docela zklamanej. Tak už jsem si ho ani nepředstavoval.
3. Ten jsem dostal od svého otce. Podal mi ruku a řekl – Slibme si, že už si nikdy nic nedáme! To je asi dvacet let. Od tý doby jsme si nikdy nic nedali a bylo nám dobře.
Nejoblíbenější pohádka: Byl jednou jeden král

Markéta Procházková (30), herečka
1. Abych stihla být se všema, který má ráda, což úplně nejde. Letos budu poprvé v životě se svým partnerem, protože vždycky jsem se rozdělovala a byla s rodiči. Teď budeme spolu, a to je myslím ideální.
2. Celkem včas jsem věděla, že není. Rodiče mě na to asi chtěli připravit ještě před nástupem do školy. A tak jsem někdy v pěti letech věděla, že to není žádnej pán, co jezdí na saních. Viděla jsem ho spíš jako Santa Clause, jak nám ho podsouvali v reklamách.
3. Když mi bylo šest, dostali jsme s bráchou placky na sníh, rodiče s náma chodili, i když už byli starší a já si strašně vážila toho, že si na ni sedl můj tatínek a jel na mý placce!
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Martin Písařík (37), herec
1. Doma, s rodinou, protože jak pořád hraju, tak jsem tam málo. Těším se, že budu doma a všichni se tam dohromady potkáme.
2. Pořád věřím na Ježíška! A představuju si ho jako fousatýho bělovlasýho pána. Ale ne jako Santu, já jsem „Ježíškovec“, na americký věci moc nejsem. Ať to Američanům vozí Santa, ale nám dárky dává Ježíšek.
3. Na co nikdy nezapomenu, tak to byl první počítač, ještě na diskety. To byl pro mě zážitek!
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Dagmar Patrasová (60), zpěvačka
1. V kruhu rodinném a dětmi. A doma, kde jinde! Vánoce slavíme klasicky, míváme kapra se salátem.
2. Dokud mě iluzi nevzali děti ve škole a sourozenci. Představovala jsem si ho jako pána s bílýma vlasama, který je rozumný a umí uvažovat o světě a o lidech.
3. Když mi bylo osmnáct, dostala jsem maltézského pinče. Byla to fenka Ariana a byla hrozně malinkatá. To bylo velký překvapení!
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Martin Zahálka (58), herec
1. S rodinou, s nejbližšími. Aby nelítaly rachejtle a byl klid a pohoda. Aby všichni byli usměvaví a natěšení na dárky. Slavíme klasicky, jen místo kapra máme většinou lososa.
2. Jako malýho chlapečka v jesličkách, který má tu nadpřirozenou schopnost, že dává dárky. Ale někdy v první třídě se to profláklo mezi spolužákama, že je to podvod, že je dávají rodiče. Takže dlouho jsem nevěřil.
3. Když jsem byl malej, dostal jsem první fotbalovou koženou merunu. To mi bylo asi šest let. Ten pocit toho štěstí si umím dodnes vybavit, furt si to pamatuju!
Nejoblíbenější pohádka: Princezna se zlatou hvězdou na čele

Aleš Háma (43), herec
1. Jako vždycky. Velmi konzervativně. Dopoledne se jdeme projít na Vyšehrad, pak obalím rybu a řízky, udělám předkrmy, jdeme do kostela, najíme se a čekáme příchod Spasitele.
2. Jako mimino, který zvládá spoustu věcí. Věřil jsem asi do deseti let, měl jsem staršího bráchu, a ten mi to pak vykecal.
3. První syn se narodil skoro pod stromeček, to byl nejkrásnější dárek. A dřív to bylo Lego, který jsem strašně chtěl, tady vůbec nebylo a já ho tam tenkrát objevil. Měl jsem strašnou radost!
Nejoblíbenější pohádka: Anděl páně Jaroslava Obermaierová (70), herečka
1. Bez dárků, bez šíleností. Žádný nervy. Aby nikdo nezatelefonoval, prostě v klidu.
2. Asi do tří čtyř let. Byli jsme hodně ateistická rodina, u nás žádný věnce na stole nehořely. Brali jsme to sportovně. Viděla jsem ho ale jako andílka s křídlama, co lítá a má fofr. Ale brzy jsem věděla, že není, byla jsem prostě totálně nevěřící.
3. Když jsem byla malá, tak panenky, ty jsem si moc přála.
Nejoblíbenější pohádka: Nebaví mě, nemám ráda žádnou. Nejsem pohádkovej divák, bavily mě asi do deseti let.

Bronislav Kotiš (44), herec
1. Na horách, v Itálii v Dolomitech s pohledem na Dachstein. Meditoval bych o smyslu života a poslouchal písně Justina Timberlaka! Kapra nemám rád, nejradši mám to nejlevnější filé, několikrát zamražený, jak ho prodávají ve slevě. A k tomu hranolky z »mekáče«!
2. Velice dlouho, ještě minulý Vánoce jsem přemýšlel, jestli je to pravda nebo ne. A představoval jsem si ho jako ducha se zlatou aurou!
3. Štětka na záchod přivezená mojí maminkou z New Yorku! Tak se jí líbila, že mi ji zabalila pod stromeček.
Nejoblíbenější pohádka: Mrazík

Michal Kavalčík (41), Herec
1. Mým snem vždy bylo povečeřet s panem prezidentem a pod stromečkem najít vyznamenání. Zazpívat si koledy s panem Ovčáčkem, pan Mynář by nám udělal výbornou rybí polévku a pak Forejt by se postaral o krásný průběh večera. Problém by byl, kdo by rozděloval dárky, ale asi by to byl Miloš, protože nejstarší má přednost!
2. Jako hodného dědečka. Akorát jsem vždycky záviděl americkému Santovi, že má větší sáně a tirák, ve kterým veze Coca-Colu. To český Ježíšek nemá, Evropská unie by mu měla taky něco přidělit!
3. Bylo mi dvanáct a můj otec mi za dob komunismu poskládat cyklotrial, to byl v té době velký hit. Ručně ho udělal, a když jsem na něm poprvé vyjel, tak mi ho ukradli u automatu!
Nejoblíbenější pohádka: S čerty nejsou žerty

Ivana Andrlová (56), Herečka
1. Aby byli všichni zdraví, v klidu, aby nic nehořelo a povedla se dobrá rybí polévka, protože to jsou pro mě Vánoce. Děláme klasiku, jen někdy vyměníme kapra za lososa.
2. Netrvalo mi to moc dlouho, byli jsme taková pragmatická rodina. Spíš jsem měla problém s čertama. U těch jsem nevěděla, zda jsou doopravdy či ne. Ježíšek se za mého dětství moc nepropagoval, neměla jsem o něm představu.
3. Byla jsem to hrabavý dítě, který všechny dárky vyčuchalo. A pak jsem měla co dělat, abych hrála pod stromečkem překvapenou. Ale někdy jsem stalo, že jsem něco nenašla, a z toho jsem měla radost! Z toho dárku, který jsem nevyčuchala.
Nejoblíbenější pohádka: Byl jednou jeden král


Natálie Grossová (14), Zpěvačka
1. Většinou jsme celej den doma a koukám se na pohádky, to já úplně miluju! Pečeme další cukroví, protože to máme hned snězený. K večeři jíme rybu s bramborovým salátem. A pak už dárečky, ty jsou úplně super!
2. Asi do osmi let a představovala jsem si ho jako ježka, kterej má na bodlinách napíchaný dárečky a kterej lítá! A k tomu malýho chodícího Ježíška, kterej pak ty dárečky nosí.
3. Výlet do Disneylandu. To byl dokonalej dárek, to jsem dostala loni.
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Vlasta Peterková (70), herečka
1. S rodinou, to je přání snad každého. Aby byl sníh, vše proběhlo v klidu a byli jsme všichni šťastní. Aby bylo co jíst a pít! Dělám řízky a bramborový salát, protože to moje rodina miluje.
2. Dlouho. Představovala jsem si ho jako chlapečka s hezkým úsměvem, laskavého, se svatozáří nad hlavou, v bílé košili.
3. Knížka. Byli jsme čtyři děti, a tak nám rodiče dávali praktické dárky. To jsem nenáviděla! Knížky pak pro mě byly nejkrásnějšími dárky.
Nejoblíbenější pohádka: Pyšná princezna

Egon Kulhánek (51), ředitel Hudebního divadla Karlín
1. Na pláži, někde v teple. Klasika je strašně hezká, ale té předchází obvykle hektika. A tomu se dá na pláži krásně utéct!
2. Tak do pěti let. Ale nijak konkrétně jsem si ho nepředstavoval.
3. Takový jsem ještě nedostal, na ten teprve čekám!
Nejoblíbenější pohádka: Tři oříšky pro Popelku

Malvína Pachlová (24), Herečka
1. V kruhu rodinném, s hezkou večeřím a s milým setkáním nás všech v tom hektickém shonu.
2. Ještě ve škole jsem si myslela, že ho stále máme. A představovala jsem si ho jako malý miminko zabalený do plínky, co lítá.
3. To bylo setkání, kdy jsem měla nemocnou maminku a setkali jsme se doma pod stromečkem. Rodiče nám dali vždycky strašně moc dárků, ale pro nás jsou Vánoce spíš symbol setkávání.
Nejoblíbenější pohádka: Hrátky s čertem



Přečtěte si
pauly007@...
24. 12. 2016 • 18:46

nejoblíbenější pohádka?Vypnutá televize a kniha...

aveneta
24. 12. 2016 • 16:04

U některých je to komedie....viz, Patrasová jak tráví rodinné vánoce nebo Dejdar, který má rodinu v USA....no komedianti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.