Padla 1. klapka pokračování seriálu První republika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Padla 1. klapka pokračování seriálu První republika!

Pokračování začne rokem 1928, kdy mimo jiné vzniklo Sdružení čs. autoobchodu.
Pokračování začne rokem 1928, kdy mimo jiné vzniklo Sdružení čs. autoobchodu. (Foto ČT )

Konečně jsou zase na place! Začalo natáčení druhé řady oblíbeného retro seriálu První republika. Herci, kteří měli dvouletou neplánovanou přestávku, znovu vklouzli do svých rolí.

Původně se pokračování seriálu mělo točit už v roce 2014, ale objevily se problémy s financemi. Finanční úřad zjistil nesrovnalosti s vracením DPH, štáb nedostal včas zaplaceno a natáčení muselo být odloženo. Česká televize se rozhodla vyčkat, až se vše vyjasní.

Pro herečky v hlavních rolí, jako je Markéta Plánková (38) alias Klára Valentová či Veronika Arichteva (30) coby Magdalena Valentová, to ovšem byla pohroma. Kvůli pokračování První republiky odříkaly nabízené role a zůstaly najednou bez práce.

Veronika pak nastudovala s manželem, režisérem Biserem Arichtevem (39), zájezdové divadelní představení Liga proti nevěře a Markéta natočila krimiseriál Mordparta. Nyní se zase scházejí před kamerou. „Podle scénáře se diváci mají nač těšit,“ slibuje Veronika. Diváci seriál nejspíše uvidí až na podzim 2017. Už nyní ale můžeme prozradit, že děj se dotkne ženské emancipace a také rozvoje automobilismu u nás.


Vlasáka přesunuli
Do děje se vrací také Jan Vlasák (73) coby nejstarší Valenta. „Scenáristé mě přesunuli na venkov a přichystali mi několik dramatických situací,“ říká spokojeně herec, který už nevěřil, že se bude točit.

Seriál v číslech
22 dílů měla první řada seriálu
13 dílů bude mít druhá série
1 300 000 diváků byla průměrná sledovanost



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.