Hvězda Ordinace Milbauer (42): Pomáhá na plátně i ve skutečnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hvězda Ordinace Milbauer (42): Pomáhá na plátně i ve skutečnosti!

Jako MUDr. Červenka vystupuje v seriálové Ordinaci už šest let.
Jako MUDr. Červenka vystupuje v seriálové Ordinaci už šest let. (Foto Aha! – Robert Klejch, TV Nova)

V životě se mu prolíná role s prací. Michal Milbauer (42), kterého znají diváci Ordinace v růžové zahradě jako doktora Červenku, pracuje jako skutečný záchranář jak na vodě, tak na souši. Ve čtvrtek odjel jako předvoj našich záchranářů do zemětřesením zničené Itálie.

Na tyhle tři dny asi Michal jen tak nezapomene. V úterý točil u Mladé Boleslavi další díl oblíbené Ordinace. Ve středu měl službu na Orlíku a zachraňoval doopravdy. Ve čtvrtek brzy ráno odjel pomáhat obětem zemětřesení ve střední Itálii.

Sanitka na vodě
Byl to jeho klukovský sen. Udělal si kurz, napřed jezdil se sanitkou, pak k ní přidal i člun. Už čtyři roky díky řediteli Tomáši Mouchovi, který vodní záchranku vydupal ze země, brázdí zčeřenou plochu Orlické přehrady jako člen Záchranné služby ASČR Prahy západ a pomáhá.

„Lidé si možná představují, že jen taháme tonoucí z vody, ale my jsme vlastně taková sanitka na vodě,“ vysvětluje Michal, když s fotografem nastupujeme do člunu. Jen na Orlíku má za sebou asi 300 výjezdů. Nejčastěji bodnutí infikovanou vosou, řezná poranění, úpaly, kolapsy, zaseknuté rybářské háčky v končetinách.

Zraněný kuchař
Projíždíme s Michalem předpisově přehradu, míjíme řadu známých kempů. „Jezdíme bez lékaře, musíme si umět poradit v každé situaci,“ říká náš průvodce. Vtom už mu dává za pravdu hlas ve vysílačce. Zranil se kuchař v restauraci na břehu. Teče krev, nic se nesmí podcenit. Přirážíme k molu a náš záchranář s kolegou Tomášem Kašparem ošetřují řeznou ránu.

Dovolená v tahu
Michal má pak pauzu na oběd a vesele vypráví o tom, jak se těší na dovolenou na Krétu. Řeč přeruší další telefon. Záchranář zvážní. „Tak vše je trochu jinak. Ráno odjíždím na zemětřesení,“ říká. Neodolám a ptám, zda nevadí, když se mu takhle kříží plány.

„Mám štěstí, dokážu přepnout a dělám prostě to, co je potřeba. A rád,“ říká Michal. V duchu už viditelně přemýšlí, co všechno musí ještě stihnout, než nasedne do auta směr zbídačelá Itálie.

Setkání s Cruisem
V roce 2011 si Michal Milbauer zahrál v Mission Impossible 4 s hvězdným Tomem Cruisem (54). „Převážel jsem ho, když ležel na nosítkách. Byl to zvláštní pocit,“ řekl deníku Aha! Michal. Holywoodská star mu po natočení scény podala ruku a vyfotila se s ním. V poslední době hrál Michal také v Případech 1. oddělení a ve filmu Teorie tygra.

Byl u smrti Simony (†18)
Michal sloužil na Orlické přehradě i v půlce července, kdy zde tragicky zahynula mladičká Simona (†18). „Strašně jsme se všichni snažili, aby žila. Nemohl jsem se dlouho smířit s tím, že jsme jí nemohli pomoci,“ svěřil se smutně záchranář.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.