Baletní mistr Vlastimil Harapes předčasně slavil sedmdesátku: Tančím dál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Baletní mistr Vlastimil Harapes předčasně slavil sedmdesátku: Tančím dál!

Dokázal to přímo na jevišti...
Dokázal to přímo na jevišti...  (Foto Aha! – Marek Pátek, Petr Novotný)

Původně své kulatiny, která má 24. července, vůbec nechtěl slavit. Nakonec Vlastimil Harapes (69) uvítal desítky gratulantů rovnou na jevišti Státní opery Praha. „Chvílemi jsem cítil dojetí,“ přiznal baletní mistr.

Na oslavě nechyběla jeho exmanželka Hana Zagorová (69), Jiří Suchý (84) s Jitkou Molavcovou (66) a Marta Vančurová (67), s níž si Harapes zahrál v dojemném příběhu Den pro mou lásku. Pogratulovat mu přišli i zpěvačka Leona Machálková (49), zpěvák Martin France (52) a mnoho dalších. V hledišti pak usedli další přátelé. Galakoncert natočila Česká televize a uvede ho ze záznamu po prázdninách.

Poledňáková: Místo gratulace omluva!
Režisérka Marie Poledňáková (74) nemohla přijít. V komedii Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) a Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) dala Vlastíkovi roli protivy, který nesnáší psy. „Omlouvám se ti, seš fajn a máš rád zvířata,“ vzkázala omluvně režisérka.

Stylová kravata
Harapes nepodcenil ani oblečení. Milovník kravat nemohl zvolit příhodnější vázanku než tu s potiskem baletek.


Jako zamlada
Společný duet se zpěvačkou Lucií Černíkovou (34) Harapes doprovodil tancem. Opravdu není žádný stařec, šlo mu to jak zamlada.

Pusa od Zagorky
Oslavu si nemohla nechat ujít ani exmanželka Hana Zagorová. „Neberu ho jako bývalého manžela, ale skvělého kamaráda,“ řekla zpěvačku a na jevišti ho políbila.
Král nejen baletu
Hudební dárek od Hany Buštíkové (66) souvisel s jeho účinkováním v Popelce na ledě. Nasadil si proto královskou korunu. Monarcha by mu seděl, ale zatím kandiduje jen do Senátu.

Poklona od kamaráda
Moderátor Petr Jančařík (64) vysekl oslavenci poklonu. „Jestli uvidí někdo z vlády, jak vypadáš jako sedmdesátník, budeme chodit do důchodu až v devadesáti,“ prohlásil.
Filmová dcera
Herečka a čtyřnásobná matka Klára Pollertová-Trojanová (44) hrála s oslavencem ve filmu Operace mé dcery (1986). Bylo jí tehdy 15 let. Jen šest let nato si bez účasti rodičů vzala Ivana Trojana (52).

Loučení s Leonou
S Leonou Machálkovou (49) Vlastík nazpíval písničku Čas loučení z Popelky na ledě. Nikdy nevynechal žádný její koncert ani křest, vždy přišel jako džentlmen s kyticí a dobrou náladou.

Tři sudičky
S gratulací dorazily jako tři sudičky Veronika Žilková (54), Hana Talpová (78) a Marcela Březinová (55).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.