Donutil alias Doktor Martin: Točil na místě zločinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Donutil alias Doktor Martin: Točil na místě zločinu!

Je to krásný, ale drsný kraj.
Je to krásný, ale drsný kraj. (Foto: ČT, ara)

Obchází tady duch smrti! Jen dva roky předtím, než se ve Velkých Karlovicích usadil televizní štáb v čele s Miroslavem Donutilem (64), došlo v obci k brutální vraždě.

Seriál Doktor Martin vznikal na místech, kde tekla krev. Místní obyvatelka Jiřina (75) ukončila roky týrání a ponižování 17 bodnými ranami. Manžel-tyran (†76) to dopoledne 30. listopadu 2012 řekl své manželce, že bude lepší, když ji zabije.
Stal se opak. Žena, která právě krájela maso na oběd, se rozhodla ukončit své trápení. Obrátila nůž proti němu. Když pak viděla svého manžela v krvi, sama zavolala záchranku i policii.

Lidé z obce, kam je děj úspěšné české verze seriálu zasazen, dosvědčili nelidské chování muže u soudního projednávání. Ženě podle zákona hrozilo až 18 let vězení. Soud ale přihlédl k čtyřem desítkám let fyzického a psychického teroru a odsoudil ji na podzim 2013 podmíněně na tři roky s odkladem na pět let.

Lidé se postavili za týranou ženu
Vesnice, kde Miroslav Donutil natočil prvních 16 dílů Doktora Martina, se postavila za nebohou týranou bytost. „Nebyl to dobrý chlap, hodně ji trápil a mlátil,“ řekl na obhajobu vražedkyně soused.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.