Zpověď malíře Adolfa Borna: Ženatým se stal proti své vůli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpověď malíře Adolfa Borna: Ženatým se stal proti své vůli!

Adolf Born
Adolf Born (Profimedia.cz, ara)

Je mu už 85 let a může tedy říkat pravdu bez obalu. A tak už ani nemusí tajit, že se ocitl ve stavu manželském bez vlastního přičinění!

Vše se odehrálo v roce 1962. Sestra jeho lásky Emy chystala svatbu na Karlštejně, a tak se možnost dvojité svatby přímo nabízela. Že se ale bude také on ženit, došlo slavnému malíři, až když vyjížděli v taxíku.

Serveru Sedmička řekl: „Holky to tam prostě zamluvily. Asi to tedy objednávala má žena, která je rychlejší a realističtější. Podobně zorganizovanou svatbu měli ale i mí kamarádi, třeba Mirek Horníček. Tak to prostě u nás v Čechách chodí. Ženy sňatek naplánují a pak už nejde nic dělat. Naštěstí. Češi mají vůbec kliku, že v národě žije dost inteligentních dam.“ Svého kroku ale Adolf Born vůbec nelituje. Manželka Ema je mu dodnes oporou při chodu domácnosti, bez její pomoci by se prý nemohl plně věnovat svému umění. A za to je jí neskonale vděčný.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.