Kocáb ostře zúčtoval se Zemanem: Je duševně nemocný, vůbec ho nepoznávám! Žádá abdikaci... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kocáb ostře zúčtoval se Zemanem: Je duševně nemocný, vůbec ho nepoznávám! Žádá abdikaci...

Miloš Zeman je pro Michaela Kocába jako prezident nepřijatelný a apeluje na občany, aby nepřestávali s kritikou hlavy státu, dokud neabdikuje.
Miloš Zeman je pro Michaela Kocába jako prezident nepřijatelný a apeluje na občany, aby nepřestávali s kritikou hlavy státu, dokud neabdikuje. (Foto: Aha! - Karel Kopáč, Paparazzi, koláž Ahaonline.cz)

Dokud prezident Zeman vrávoral s virózou u korunovačních klenotů, až k nim málem přibyla šavle, bylo to nepřijatelné, stejně jako dětinské útoky na legendárního novináře Peroutku. Teď je ovšem nutné přihlédnout k celkovému duševnímu stavu hlavy státu a ona sama by měla sama zvážit abdikaci, neboť v současné situaci nemá právo na nic. Alespoň takhle to v kostce vidí Michael Kocáb (60).

Bývalému poslanci, ministr, hudebníkovi a člověku spoluzodpovědnému za rychlý odsun bratrských sovětských vojsk zřejmě došla s Milošem Zemanem (75) trpělivost. Podle mnohých ne zcela svéprávnému prezidentovi Michael Kocáb vyčítá, že je ostudou naší země a dokládá to konkrétními argumenty. "V poslední době se vyrojilo pár jeho anamnéz, že už se jedná o duševní nemoc. Já si to tedy také myslím, protože ho nepoznávám. Byli jsme jako poslanci ve Federálního shromáždění kolegové, tehdy to byl člověk, na jehož úsudek se v podstatě dalo spolehnout. Dneska mi připadá, že je v pozici politického avanturisty, politického dobrodruha, který je schopen všeho," hřímá Kocáb v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz


Pochopitelně mu leží v žaludku i servilní postoje prezidenta vůči Rusku a jeho současnému vedení. "Dostává se až do polohy patolízalství, což známe z první republiky, tehdy se tomu říkalo mnichovanství, později se tímto přístupem projevoval Hácha vůči Hitlerovi. Hodnotím to krajně negativně. Konstatovat v Moskvě, že snad by měly být protiruské sankce zrušeny do konce roku, což si Miloš Zeman do slova a do písmene vycucal z malíčku, je už samo o sobě úplné nepochopení toho, co se v současné době děje," říká hudebník a politik.

"Politici na Západě si řeknou, že jsme blázni, kdyby nás přijali jako národ, jehož víceméně většinový názor reprezentuje prezident," domnívá se s tím, že Zaorálek prý nemá sílu Zemanovým nonsensům vzdorovat, i když s nimi nesouhlasí. "Bude klást věnce na hroby Banderovcům, pak pojede do Evropské unie, kde bude doporučovat protiruské sankce a dokonce ozbrojený válečnický postup proti Rusku, což také řekl v souvislosti s Ukrajinou, pak pojede zase do Moskvy, kde podpoří zrušení sankcí, a nakonec se sejde s Jakuninem, jehož názory jsou naprosto otřesné, dokonce obhajoval i okupaci v roce 1968, jak jsme nedávno slyšeli. To znamená, že ze Zemana je člověk, který se chce zalíbit a vlichotit všem," nešetří Michael Kocáb Miloše Zemana. Jenže to ani zdaleka neznamená, že by se současný prezident v přímé prezidentské volbě opět nestal naším nejvyšším představitelem. Kocáb si myslí, že čeští občané za Zemanem nestojí. Co si myslíte vy?

Anketa

Volili byste Miloše Zemana v přímé volbě za prezidenta, pokud by se opět ucházel o funkci hlavy státu?
Celkem 1757 hlasujících



Přečtěte si
tlamovka
7. 7. 2015 • 21:20

No od takového trotla to sedí!Zajímavé je,že nejvíc vadí podobným bohémským kreaturám jako je Kocáb sám,Kavárenské umělce nevyjímaje! Nedivím se,že Kocábovi vyhovuje šmudla kníže,opilec Kalousek,Štětinatej,Dientsbier a další divocí představitelé kulturní sebranky! Bodejť by ne,jenom natažené ruce,pár přiblblých skřeků a stát je živí celý život! Nevím co zrovna tito lidé přináší společnosti za užitek!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.