Vystrašená Dagmar Havlová: Bortí se jí vila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vystrašená Dagmar Havlová: Bortí se jí vila!

Dagmar Havlová musela řešit problémy s vilou.
Dagmar Havlová musela řešit problémy s vilou. (Foto Aha! – M. Pátek, D. Černovský, K. Kopáč, Z. Pecák, L. Křivan, ara)

Tři roky po smrti manžela a exprezidenta Václava Havla (75) řeší Dagmar Havlová (61) velké problémy s pražskou vilou, kde trvale žije. Za všechno může tunel Blanka, který se nachází jen kousek od jejího bydliště.


Jen tak něco ji ale nezlomí. Bývalá první dáma si dokázala poradit za všech okolností a téměř se vším. Nevadí, že kolikrát šlo i o práce, které obvykle ženy a zvlášť první dámy, nedělaly a nedělají. Naposledy ji plně zaměstnala fasáda na luxusní vile v Praze, kde bydlí a kde dřív žila i s manželem Václavem Havlem.

„Starám se o údržbu domu, kupříkladu teď jsem řešila problémy s popraskáním zdí a tašek na střeše, které způsobila výstavba tunelu Blanka,“ postěžovala si Havlová v rozhovoru pro Marianne. Vzhledem k tomu, že Blanka se nachází nedaleko domu Havlových, může dojít i na další problémy při dokončování výstavby tunelu.

Vilu vrátili

Honosnou vilu v Dělostřelecké ulici v Praze získal Václav Havel v restituci po roce 1989. Majitelem domu byl dříve jeho otec a významný stavební podnikatel Václav Maria Havel (†82). Nyní v domě žije sama Havlová a údržbu domu má tudíž na svých bedrech.

Etiketa za pochodu

Když se stala první dámou, nebylo jednoduché naučit se všechna pravidla etikety. „Když čtu jak dlouho a jak velké týmy profesionálů připravovaly na post manželky státníka třeba Carlu Bruni nebo Kate Middleton, usmívám se, protože já  jsem se učila za pochodu,“ řekla.



Autor:  Mirka Dvořáková

Přečtěte si
marek.d
2. 2. 2015 • 10:52

marek.d
2. 2. 2015 • 10:51

hermanka
3. 1. 2015 • 15:17

Ty Oxalisko jsi byla akorát nejdál nahá na balokoně

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.