Libuška Šafránková o promrzlém natáčení Popelky: Zahřáli jsme se díky vojákům, kteří za námi jezdili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Libuška Šafránková o promrzlém natáčení Popelky: Zahřáli jsme se díky vojákům, kteří za námi jezdili!

Popelka tenkrát trpěla na mrazu.
Popelka tenkrát trpěla na mrazu.  (Foto pro Aha! – archiv ČT, ara)

Kultovní vánoční pohádka Tři oříšky pro Popelku se natáčela střídavě v Čechách a v Německu. Ne vždycky byla příprava jednoduchá a nezřídka se stávalo, že herci skončili osamocení kdesi v horách, kde jim byla mezi pauzami pořádná »kosa«. Podobné situace vyřešili svérázným způsobem…

Pohádka se natáčela v zimě, a i když Vánoce bývají ve většině koutů republiky na blátě, Popelka sváteční atmosféru vždycky zaručí. Na rozdíl od diváků, si ale herci sníh a mráz příliš neužili. „Abychom měli alespoň jednou za den v žaludku něco teplého, tak za námi jezdili vojáci v obrněném transportéru, protože žádná jiná technika by se tam nedostala, a vozili nám horký čaj,“ vzpomíná Šafránková v knize Tři oříšky pro Popelku na natáčení v horách.

Jenomže ani pití horkého čajíku nebyla taková pohoda, jak by se mohlo na první pohled zdát. „Nalévali nám ho do takových kelímků, které na sobě měly voskovaný film. Tím horkem se vnitřek kelímku celý rozpustil, a když se člověk takto »ochuceného« čaje napil, celý se »zavoskoval« a další chod už se neřešil,“ vypráví filmová Popelka.



Autor:  mpa

Přečtěte si
ararat
25. 12. 2014 • 08:29

debilná oxallis se směje a neví čemu podobá se přblblému

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.