Cestujeme po Česku: České Švýcarsko – trhák pro všechny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cestujeme po Česku: České Švýcarsko – trhák pro všechny

Magnetem národního parku parku České Švýcarsko je Pravčická brána nad kterou se turistům tají dech.
Magnetem národního parku parku České Švýcarsko je Pravčická brána nad kterou se turistům tají dech. (Profimedia.cz, ara)

Prožít dovolenou v Českém Švýcarsku znamená nazout dobré boty a vydat se do romantických skalních měst. Trénovaní cyklisté mohou řadu míst projet na kolech. Skvěle strávit dovolenou nebo jen pár volných dní na severu Čech mohou i nesportovci a lidé, kterým nepřirostla k srdci ani turistika. Můžete navštívit zámky, muzea nebo aquapark.

Pravčická brána

Nejznámější český skalní útvar a zároveň největší pískovcovou skalní bránu v Evropě – Pravčickou bránu – najdete 3 kilometry od Hřenska. Rozpětí oblouku u dna je 26,5 metru a výška otvoru 16 metrů.

Vstupné pro dospělého je 75 Kč, děti zaplatí 25 Kč. K bráně neodmyslitelně patří výletní zámeček Sokolí hnízdo z roku 1881. V jeho prvním patře najdete muzeum národního parku a v přízemí stylovou restauraci vyzdobenou původními malbami.

Další zajímavosti viz fotogalerie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.