Cestujeme po Česku: Praha trochu jinak... Tady můžete odpočívat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Cestujeme po Česku: Praha trochu jinak... Tady můžete odpočívat!

Střelecký ostrov je jedno z mála klidných míst v centru metropole.
Střelecký ostrov je jedno z mála klidných míst v centru metropole.  (ČTK, ara)

Pražské centrum je plné turistů, a tomu se Pražané vyhýbají. Sami navíc dobře vědí, kde to je lepší.

Nechcete chodit s mapou kolem přeplněného Pražského hradu a Národního divadla? Využijte rad seriálu Aha! a běžte se rekreovat s místními!

Bertramka

Okouzlující vila na Smíchově kdysi patřila operní zpěvačce Josefíně Duškové. Ta zde ubytovala skladatele Wolfganga Amadea Mozarta, který v Praze dokončil operu Don Giovanni. Ačkoliv je Mozartovo muzeum ve vile zavřeno, nádvoří lze navštívit a Pražané sem vyrážejí hlavně kvůli krásnému lesu, který vilu obklopuje. Ne nadarmo na kopci vedle vily bydlí i sám Mistr Karel Gott.

Prokopské údolí

Na jihozápadě metropole se rozprostírá více než stohektarový přírodní celek. V Prokopském údolí najdete skály i známé jezírko, u něhož se natáčely scény z fi lmu Pelíšky. Prostor plný cestiček, rybníčků a parků je jak stvořený nejen pro poznávací pěší túry, ale i cyklistiku či venkovní grilování.

Střelecký ostrov

Uprostřed mostu Legií vedoucího na Újezd na Malé Straně sejděte po schůdcích na Střelecký ostrov a ocitnete se v úplně jiném světě – na Vltavě a s výhledem na všechny důležité památky, ale mimo hluk automobilů a turistický shon. Vezměte si s sebou něco dobrého k jídlu a pití, posaďte se na lavičku či do trávy ke břehu a vychutnejte si krásy hlavního města.

Lodičky na Vltavě

Chcete si prohlédnout centrum jinak a vyhnout se zástupům turistů s fotoaparáty? Vyrazte na lodičky! Na Smetanově nábřeží mezi Národním divadlem a Karlovým mostem sejděte po schodech k řece a pronajměte si šlapadlo či pramici za 150 korun na hodinu. Půjčovny mají otevřeno od desáté ranní do půlnoci včetně svátků a víkendů. Jen v případě deště přeruší provoz.

Riegrovy sady

Pejskaři, běžci i turisté se setkávají v Riegrových sadech, parku v pražských Vinohradech. Z jedenáctihektarového ostrůvku přírody je krásný výhled na Pražský hrad a Malou Stranu. Navíc se nachází uprostřed čtvrti proslulé největším počtem hospod, barů, kaváren a restaurací, takže je možné po procházce okamžitě vyrazit za zábavou.

Stromovka

Jen pár kroků od pražského Výstaviště je jeden z nejkrásnějších parků v hlavním městě – někdejší Královská obora, dnešní Stromovka. Oboru měl založit už ve 13. století král Přemysl Otakar II., od 19. století je zpřístupněna veřejnosti. Jezírka, jemná tráva a voňavé stromy lákají lidi k vysedávání v okolních venkovních hospůdkách. Můžete si tam i zahrát tenis.

V Praze lze i kempovat...

V české metropoli nemusíte bydlet jen v drahých hotelech, nebo naopak ušmudlaných hostelech. I v Praze můžete kempovat ve stanu, a to těsně u centra města.

Kemp na Žižkově

Přespíte za 150 korun, do centra města je to deset minut. www.praguecamping.com

Kemp Císařská louka

Přespání vás vyjde na 105 korun na osobu, do centra se dostanete během patnácti minut. www.caravancamping.cz

Kemp Troja

Přespání stojí 100 korun na osobu, do centra se z Troji dostanete za dvacet minut.www.autocamptrojska.cz



Přečtěte si
ivannavratil386
27. 12. 2018 • 10:59

Paráda. Až se zas někdy dostanu do Prahy, tak konečně vím, kam se zajít podívat. Díky mockrát. Jinak co se týče míst, kde se dá dobře relaxovat, tak já určitě musím doporučit Mariánské lázně. Jezdíme tam pravidelně se ženou do hotelu https://cristalpalace.cz/ a musím říct, že lepší relax asi neznám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.