Aha! speciál: Kuchařský atlas! 3. díl.
Kořením, kořeníš, kořeníme...
Existuje nepřeberné množství koření a různých dalších dochucovadel. Pro lidské tělo sice nemají žádnou nutriční hodnotu, ale jídlo bychom si bez nich nedokázali představit.
Často je to právě špetka koření či kapka tekutého dochucovadla, která dělá ten zásadní rozdíl mezi jídlem bez chuti a zápachu a dokonalým kulinářským zážitkem.
Navíc koření často funguje blahodárně na zdraví, správnou funkci trávicí soustavy atd. V našem přehledu je jak koření úplně klasické a používané prakticky v každém jídle, tak i koření a dochucovadla, která sice nejsou obvyklá, ale my vám je doporučujeme vyzkoušet.
Tip Aha! Koření si melte sami
Pokud je to možné, používejte zásadně koření, které si sami namelete těsně před přidáním do jídla. Jen v takovém případě se rozvine dokonale chuť a vůně koření.