Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak na cukrovinky - Do čokolády dejte chilli
K vylepšení čokoládových pochoutek můžete použít celou řadu zlepšováků. (Profimedia.cz)
19. listopadu 2010 • 12:00
Čokoláda patří jednoznačně mezi nejoblíbenější sladkosti. Mnoho žen ji navíc považuje za účinné přírodní antidepresivum. Zároveň je čokoláda součástí mnoha cukrářských receptů. Jak ji ale zpracovat, aby byla poleva lesklá a křupavá a čokoládové ozdoby držely tvar? Žádný strach! Čtenáři deníku Aha! vám poradí všechny prověřené »čokoládové« triky.
-
Pokud chcete dodat svým zákuskům zvláštní pikantní chuť, v rozpuštěné čokoládě nechte louhovat chilli papričku. Čokoláda pak bude sladce pálivá.
Daniela Romancovová, Nehvizdy -
Při zahřívání čokoládové polevy správné teploty docílíme, když dvě třetiny čokolády na vaření rozpustíme v teplé vodní lázni a potom přidáme nastrouhaný zbytek čokolády. Poleva se musí přichycovat na vařečku.
Eliška Ďaďová, Libčice n/V -
Čokoládové šupinky ke zdobení nemusíme kupovat. Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu na vaření, ve velmi tenké vrstvě ji rozetřeme na potravinovou fólii a nechá-me v ledničce ztuhnout. Potom fólii jednoduše zmuchláme.
Libuše Fricová, Příbor -
Chcete-li vybrat opravdu prvotřídní čokoládu, volte značku, která neobsa-huje žádné rostlinné tuky, ale výhradě kakaové máslo. Lépe se s ní i pracuje.
Petra Krausigová, Kralupy n/V -
Abychom získali silné čokoládové hoblinky, rozetřeme rozpuštěnou čokoládu v tenké vrstvě na skleněné prkénko a necháme ztuhnout. Špachtlí odlupujeme kousky.
Luděk Vomáčka, Bernartice -
Při výrobě čokoládové polevy na dort přidejte do rozpuštěné čokolády místo tuku šlehačku. Poleva bude jemnější.
Věra Horáková, Prachatice -
Aby se košíčky upečené z křehkého těsta po naplnění ovocem nerozmáčely, vytřeme je nejdříve čokoládovou polevou a dáme je ztuhnout do ledničky.
Pavla Skočdopolová, Křesetice