Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak na cukrovinky - Do čokolády dejte chilli

Čokoláda patří jednoznačně mezi nejoblíbenější sladkosti. Mnoho žen ji navíc považuje za účinné přírodní antidepresivum. Zároveň je čokoláda součástí mnoha cukrářských receptů. Jak ji ale zpracovat, aby byla poleva lesklá a křupavá a čokoládové ozdoby držely tvar? Žádný strach! Čtenáři deníku Aha! vám poradí všechny prověřené »čokoládové« triky.
-
Pokud chcete dodat svým zákuskům zvláštní pikantní chuť, v rozpuštěné čokoládě nechte louhovat chilli papričku. Čokoláda pak bude sladce pálivá.
Daniela Romancovová, Nehvizdy -
Při zahřívání čokoládové polevy správné teploty docílíme, když dvě třetiny čokolády na vaření rozpustíme v teplé vodní lázni a potom přidáme nastrouhaný zbytek čokolády. Poleva se musí přichycovat na vařečku.
Eliška Ďaďová, Libčice n/V -
Čokoládové šupinky ke zdobení nemusíme kupovat. Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu na vaření, ve velmi tenké vrstvě ji rozetřeme na potravinovou fólii a nechá-me v ledničce ztuhnout. Potom fólii jednoduše zmuchláme.
Libuše Fricová, Příbor -
Chcete-li vybrat opravdu prvotřídní čokoládu, volte značku, která neobsa-huje žádné rostlinné tuky, ale výhradě kakaové máslo. Lépe se s ní i pracuje.
Petra Krausigová, Kralupy n/V -
Abychom získali silné čokoládové hoblinky, rozetřeme rozpuštěnou čokoládu v tenké vrstvě na skleněné prkénko a necháme ztuhnout. Špachtlí odlupujeme kousky.
Luděk Vomáčka, Bernartice -
Při výrobě čokoládové polevy na dort přidejte do rozpuštěné čokolády místo tuku šlehačku. Poleva bude jemnější.
Věra Horáková, Prachatice -
Aby se košíčky upečené z křehkého těsta po naplnění ovocem nerozmáčely, vytřeme je nejdříve čokoládovou polevou a dáme je ztuhnout do ledničky.
Pavla Skočdopolová, Křesetice