Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak na zeleninu - Cibuli dejte do mrazáku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak na zeleninu - Cibuli dejte do mrazáku

Pokud dáte cibuli před krájením do lednice, nebudete při krájení potřebovat ochranné brýle.
Pokud dáte cibuli před krájením do lednice, nebudete při krájení potřebovat ochranné brýle. (Profimedia.cz)

Zelenina by měla tvořit podstatnou část zdravého jídelníčku, takže se triky, jak ji vybírat, skladovat a zpracovávat, každé kuchařce hodí. Víte, jak se zbavit slz při krájení cibule či jak upravit lilek? Poradí vám čtenáři deníku Aha! Pokud se i vy chcete podělit o prověřené rady, zašlete nám je na e-mailaha@ahaonline.cz. Zveřejněné tipy odměníme částkou 200 Kč.

Zelenina by měla tvořit podstatnou část zdravého jídelníčku, takže se triky, jak ji vybírat, skladovat a zpracovávat, každé kuchařce hodí. Víte, jak se zbavit slz při krájení cibule či jak upravit lilek? Poradí vám čtenáři deníku Aha! Pokud se i vy chcete podělit o prověřené rady, zašlete nám je na e-mailaha@ahaonline.cz. Zveřejněné tipy odměníme částkou 200 Kč.

  • Těsně před krájením cibuli dejte na krátkou chvilku do mrazáku. Nebudete pak přijejím krájení plakat.
    Renata Měchurová,Kutná Hora
  • Když nakupujete dýně, vybírejte si vždy ty těžké. Obsahují totiž více dužiny. Příliš lehká dýně je plná semínek nebo může být vyschlá. Zralou dýni poznáte podle malých suchých prasklin, které se tvoří na stonku, a podle toho, že má měkkou a matnou slupku.
    Vladimír Rusý, Milevsko
  • Rozpůlenou cibuli můžeme uchovat v lednici, pokud ji potřeme máslem nebo olejem a zabalíme do alobalu. Cibule nebude plesnivěta uchová si i plnou chuť.
    Dominika Kavale, Kralice
  • Potřebujeme-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočíme je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjdou snadněji krájet.
    Radka Maršounová, Dolní Kralovice
  • Aby květák zůstal při tepelné úpravě bílý, stačí do vody kápnout pár kapek citronové šťávy.
    Roman Michora, Praha 10
  • Pokud děláte salát z rajčat, vždycky je pokapejte olejem. Jinak se z nich totiž neuvolní zdraví prospěšné karotenoidy.
    Katrina Dvořáčková, Velké Meziříčí
  • Před kuchyňskou úpravou posypte lilek solí a nechte ho pustit vodu. Dělá se to proto, aby se zbavil hořké chuti. Za nejlepší lilky se považují ty menší, protože nemají v sobě tmavá semínka a nejsou tak hořké.
    Jindřiška Kočí, Pelhřimov
  • Česnek nejlépe uskladníte, když do láhve s uzávěrem dáte čtvrtinu soli a stroužky neoloupaného česneku. Sklenici pak uzavřete a uložíte do lednice. Česnek vydrží dlouho čerstvý.
    Miluše Andrlová, Choceň
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.