Emanuel vaří česká jídla! 11. díl: Ridiho smažené houby
Jak jsme slibovali, i dnes má pro vás Emanuel Ridi (37) recept z hub. Doma si můžete podle jeho návodu zkusit připravit smažené houby. Jako přílohu doporučuje »Manu« zeleninový salát se zálivkou. Zítra náš seriál českých receptů od slavného Itala po dvou týdnech zakončíme – a to specialitou z kančího masa.
Potřebujete (na 4 porce):
-
400 g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
-
100 – 200 g kukuřičné mouky
-
2 vejce
-
arašídový, sójový nebo slunečnicový olej na smažení
-
sů
Na salát:
-
500 g směsi salátových listů
-
150 g rajčátek
Na zálivku:
-
100 ml olivového oleje
-
1 citron
-
sůl podle chuti
Houby očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Osolte je, obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte a usmažte je buď v rozpáleném oleji na pánvi, nebo ve fritovacím hrnci. Salátové listy omyjte, osušte papírovou utěrkou nebo v odstředivce na salát. V misce prošlehejte citronovou šťávu, olej, sůl a na poslední chvíli ji nalijte na salát a lehce promíchejte.