Emanuel vaří česká jídla! 11. díl: Ridiho smažené houby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Emanuel vaří česká jídla! 11. díl: Ridiho smažené houby

„Houby obalte v mouce,“ radí Emanuel.
„Houby obalte v mouce,“ radí Emanuel. (Tomáš Mikule – TV Prima)

Jak jsme slibovali, i dnes má pro vás Emanuel Ridi (37) recept z hub. Doma si můžete podle jeho návodu zkusit připravit smažené houby. Jako přílohu doporučuje »Manu« zeleninový salát se zálivkou. Zítra náš seriál českých receptů od slavného Itala po dvou týdnech zakončíme – a to specialitou z kančího masa.

Potřebujete (na 4 porce):
  • 400 g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
  • 100 – 200 g kukuřičné mouky
  • 2 vejce
  • arašídový, sójový nebo slunečnicový olej na smažení
Na salát:
  • 500 g směsi salátových listů
  • 150 g rajčátek
Na zálivku:
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 citron
  • sůl podle chuti

Houby očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Osolte je, obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte a usmažte je buď v rozpáleném oleji na pánvi, nebo ve fritovacím hrnci. Salátové listy omyjte, osušte papírovou utěrkou nebo v odstředivce na salát. V misce prošlehejte citronovou šťávu, olej, sůl a na poslední chvíli ji nalijte na salát a lehce promíchejte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.