Emanuel vaří česká jídla! 7. díl: Ridiho kachna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Emanuel vaří česká jídla! 7. díl: Ridiho kachna!

K Ridiho kachně si můžete jako přílohu udělat jeho chlupaté knedlíky.
K Ridiho kachně si můžete jako přílohu udělat jeho chlupaté knedlíky.  (Tomáš Mikule – TV Prima)

S novým týdnem pokračujeme v deníku Aha! v receptech Emanuela Ridiho (37), ke kterým ho inspirovala česká kuchyně. Dnes si s Italem můžete zkusit připravit jeho oblíbenou kachnu, kterou má na český způsob, tedy s knedlíkem a se zelím, hodně rád. Ale nebyl by to »Manu«, aby kachnu nezkusil připravit podle sebe. Tak dobrou chuť.

Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem z vrchu i zevnitř. Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč. V kastrolu na oleji kachnu krátce opečeme z obou stran, aby se kůže zatáhla, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu a zalijeme vínem.

Kachnu necháme hodinu péct při 190 stupních. Po hodině přidáme pomeranč nakrájený na plátky (lepší je použít oloupaný pomeranč, aby omáčka nezhořkla) a pečeme ještě půl hodiny. Upečenou kachnu přendáme na talíř a zeleninu z pekáče propasírujeme přes sítko.

V malém kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme trochu vody a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem upečenou kachnu polijeme. Jako přílohu můžete zkusit Ridiho chlupaté knedlíky. Recept vyšel v deníku Aha! v úterý 5. října.

Potřebujete:

  • 1 kachnu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 – 4 velké pomeranče
  • 1 dcl oleje extra virgin
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibuli
  • 1 řapíkatý celer
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 100 g cukru
  • 1 dcl vody

Zítra: Ridiho hříbky

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.