Emanuel vaří česká jídla! 5. DÍL - Ridiho vepřová pečeně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Emanuel vaří česká jídla! 5. DÍL - Ridiho vepřová pečeně

Emanuel radí koupit vepřovou u prověřeného řezníka.
Emanuel radí koupit vepřovou u prověřeného řezníka. (TV Prima)

Podzim a zima jsou obdobími, kdy u nás probíhá hodně zabijaček. A tak má pro vás Emanuel Ridi (37) recept na pečené vepřové na bylinkách. Jako přílohu doporučuje brambory. Součástí receptu je mimochodem i dvojka bílého vína. Tak dobrou chuť.

..

Potřebujete:
  • 1,2 kg vepřové pečeně od krkovice s kůží
  • 1 paličku česneku
  • 600 g menších brambor
  • 2 cibule
  • tymián
  • mátu
  • šalvěj
  • 2 dl bílého vína
  • olej
  • sůl
  • pepř

Vepřové necháme vcelku a kůži na vrchu nařízneme tak, aby vzniklo asi 10 řezů, poté maso svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Bylinky smícháme v hmoždíři se dvěma stroužky česneku, solí, špetkou pepře a olivovým olejem a směsí potřeme kůži.

Kolem masa rozložíme čtvrtky cibule, nevyloupané stroužky česneku, zakápneme olejem, bílým vínem a osolíme. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. Po hodině přidáme k masu vcelku oloupané menší brambory, alobal odstraníme a pečeme ještě 30 – 40 minut na 230 stupňů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.