Sex s tímto problémem musí být opravdu nepříjemný.... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sex s tímto problémem musí být opravdu nepříjemný....

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

 
 

Dobrý den, možná je moje otázka spíše pro gynekologa, ale i přesto se zeptám. Vždy, když se milujeme s přítelem, mi tak po dvou dnech začne kolem pochvy červenat kůže, začne svědit a mám výtok. Gynekolog mi minule řekl, že je to kvasinková infekce a předepsal mast (Pevaryl-diabetik nejsem). Jenže mě obtěžuje tam pořád chodit. Sotva se mi to zahojí, mám to znovu. Vždy po sexu, ať už orálním nebo normálním. Pokaždé si to namažu tou mastí, ale stejně se i to vrátí. Navíc mám pocit, že když do mě přítel vnikne, jako by mi kůži kolem pochvy "natrhl". Udělají se mi tam malé prasklinky a když jdu pak na malou, docela to štípe. Neexistuje nějaká jiná mast nebo něco, co by pomohlo? Není to třeba nadměrnou hygienou nebo tím, že používám stále intimní mýdlo - Lactacyd? Děkuji za odpověd. (Daniela, 19)

Dobrý den, kvasinkové infekce dokáží být velmi nepříjemné, mykóza je jednou z příčin bolestivého pohlavního styku. Doporučuji Vám na dobu, než se podaří onemocnění vyléčit, omezit pohlavní styk.

Základem léčby mykózy je dostatečně dlouhá doba používání antimykotické masti nebo léků, které Vám předepíše Váš lékař (gynekolog), léčba obou (všech) sexuálních partnerů (po dobu, než se zbavíte oba mykózy doporučuji používat kondom) a pak preventivní opatření jakými jsou omezení sladkých jídel, nošení prodyšného nejlépe bavlněného spodního prádla, nepoužívání mýdel a saponátu, ale spíše přípravků pro intimní hygienu například s přídavkem čajovníku australského.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.