Po muži zbyla jen kaluž krve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Po muži zbyla jen kaluž krve!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na počátku 90. let se v Československu živelně rozbíhalo soukromé podnikání. Pokud ale chtěl některý obchodník nabízet i zahraniční zboží, měl velký problém. Koruna totiž nebyla stále volně směnitelná a valuty musel nakoupit u někoho, kdo je měl. A to nebylo vždy právě bezpečné…

Do pasti se v říjnu 1991 chytil i obchodník (28) s dlaždicemi a kachličkami z Chomutova. Chtěl nabídnout svým zákazníkům i obklady z Německa. K tomu však potřeboval marky, a proto si podal do inzertního časopisu poptávku.

Na inzerát zareagoval jistý člověk z Žatce, který mu slíbil, že prodá deset tisíc marek za sto sedmdesát tisíc československých korun. To obchodník s dlaždičkami považoval za dobrou nabídku a s neznámým se dohodl, že se sejdou 18. října 1991 před největším nákupním střediskem v Mostě. 

Příbuzní později vypověděli, že byl opatrný a vzal si s sebou na schůzku i střelnou zbraň. Ani to ho však před zlým osudem neochránilo. Obchodníka už od té doby nikdo neviděl. Detektivové našli jen jeho auto s obrovskou kaluží krve uvnitř. Tělo se nikdy nenašlo a pachatel nebyl vypátrán…


Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.