Šílenec řádil v centru Prahy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Šílenec řádil v centru Prahy

Rozzuřený muž nejprve zničil výlohu.
Rozzuřený muž nejprve zničil výlohu. (Foto Aha! – Mid AI.)

Ohromný řinkot tříštícího se skla vyděsil 21. prosince 1926 hosty luxusní kavárny v Obecním domě na pražském náměstí Republiky, ale i chodce venku. Co se stalo? O tom už deník Československá republika ve svém vydání z následujícího dne.

„Řádění šílence. Ke kavárně v Obecním domě přišel včera o čtvrt 1. hod. odpolední dělník bez zaměstnání Jaroslav J. z Libně a bez příčiny rozbil velké kavárenské okno v ceně několika tisíc korun. Pak začal J. zuřiti a napadl 27letého pekaře Viléma P. z Hradební ulice. Udeřil jej do hlavy a krvavě jej zranil na levém spánku,“ popisoval deník mimořádnou událost. Incident pokračoval zápasem několika mužů se vzpouzejícím se Jaroslavem J., kterého delší dobu nedokázali přemoci a zklidnit. Když se to konečně podařilo a běsnící Libeňák byl spoután, musel ho prohlédnout přivolaný lékař. Ten konstatoval, že nešťastník zjevně zešílel. Proto k Obecnímu domu přijel vůz záchranné stanice, který Jaroslava J. odvezl do ústavu pro duševně choré v Bohnicích. Zničené okno si ovšem musel majitel kavárny nechat zasklít na vlastní náklady.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.