Potyčka skončila zbytečnou smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Potyčka skončila zbytečnou smrtí

 Posezení nad pivem neskončilo dobře.
Posezení nad pivem neskončilo dobře.  (Ilustrační foto ara)

Až nařízená soudní pitva objasnila nečekané úmrtí mladého Východočecha (†34), k němuž došlo 13. června 1989 v obci Čeperka na Pardubicku. Příčinou smrti bylo poranění lebky s následným krvácením do mozku.

Případem se začali zabývat pardubičtí příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti, protože existovalo podezření ze spáchání závažného trestného skutku. Objasňování události trvalo osm dní. Pak se v deníku Rudé právo 22. června objevila zpráva o tom, že VB našla viníka. Vyšetřování případu tak dostalo nový rozměr – objevilo se totiž podezření ze spáchání vraždy.

Ukázalo se, že nešťastník se osudného dne dostal před restaurací v Čeperce do slovní rozepře s jiným mužem (39), rovněž z Pardubicka, který do něj opakovaně strkal, až způsobil pád svého protivníka na zem. Ten se udeřil prudce do hlavy a to mu způsobilo zranění, jež se ukázalo být smrtelným. Vyšetřovatel proto zahájil stíhání pachatele – ne ovšem pro vraždu, ale pro těžké zranění s následkem smrti. V případě vraždy by totiž Bezpečnost musela obviněnému prokázat zřejmý úmysl odpůrce usmrtit. V tomto případě šlo ale spíše o smolnou náhodu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.