Brokovnicí postřelil vlastní ženu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Brokovnicí postřelil vlastní ženu

Muž střílel z brokovnice.
Muž střílel z brokovnice.  (ilustrační foto ara)

Toho zářijového dne roku 1985 nebylo v obci s přívětivým názvem Nové Veselí poblíž Žďáru nad Sázavou zrovna veselo. Ba právě naopak. Tekla tu krev, dva lidé tu utrpěli zranění způsobené střelbou z brokovnice.

Co se v nevelkém městečku ležícím na břehu řeky Oslavy vlastně stalo? Podle zprávy denního tisku z 23. září zmíněného roku tam v dramatické situaci místní občan (62) vytáhl ostře nabitou brokovnici, namířil ji na svou manželku a stiskl kohoutek. Mířil přesně, vypálené broky jeho ženu zasáhly a podle záznamu z lékařského vyšetření jí způsobily těžké zranění.

Pravděpodobně v sebevražedném úmyslu pak střelec obrátil hlaveň své zbraně proti sobě a opět vystřelil. Zasáhl ale »jen« své vlastní rameno. Novým Veselím i blízkým okolím se tato zpráva rychle roznesla a ti, kteří zmíněný pár blíže znali, hovořili o »vážných manželských neshodách«. Případem se bezprostředně po činu začala zabývat mordparta tehdejší jihomoravské krajské služby Veřejné bezpečnosti, a to pro podezření ze spáchaného pokusu vraždy. Jak vyšetřování dopadlo, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.