Loupil i kluk z polepšovny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Loupil i kluk z polepšovny

Benzinové pumpy byly za minulého režimu častým terčem lupičů.
Benzinové pumpy byly za minulého režimu častým terčem lupičů. (Ilustrační foto ara)

Obsluhu benzinové čerpací stanice v Českých Budějovicích přepadli neznámí mladí darebáci. Došlo k tomu v sobotu 5. srpna 1989 v pozdních večerních hodinách. O šest dní později, 11. srpna, přinesl denní tisk zprávu o jejich vypátrání a dopadení.

Tisková služba bývalé jihočeské krajské správy Sboru národní bezpečnosti tehdy informovala, že detektivové kriminální služby dopadli Marka V. (18), mladíka bez pracovního poměru, a Michala V. (17), chovance výchovného ústavu mládeže. Třetí z lupičů, Patrik M. (20), ovšem v té době kriminálce unikal a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání.

Vyšetřování navíc ukázalo, že na přípravě loupežného přepadení v jihočeském krajském městě se podílel i J. R. (19) z Dolního Maršova na Trutnovsku. Taky ten byl dopaden a zatčen. „Všichni jsou stíháni pro trestný čin loupeže. Podle předběžného šetření jsou podezřelí ze spáchání ještě další trestné činnosti. Případ se stále vyšetřuje,“ poznamenal deník Rudé právo. Zda byl vypátrán a zatčen i uprchlý lupič Patrik M., není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.