Hádku nádenic ukončily vidle | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Hádku nádenic ukončily vidle

Svou sokyni udeřila dělnice vidlemi.
Svou sokyni udeřila dělnice vidlemi. (Ilustrační foto ara)

Zuřivá hádka dvou postarších nádenic, Marie B. a Františky C., se strhla v lednu 1911 v Dolní Rožínce u Žďáru nad Sázavou. Proč se ty dvě vlastně přely, není jasné. Měla to prý být jen »nějaká maličkost«.

Ovšem zmíněný svár se dostal dokonce až na stránky tisku. Zprávu o něm totiž přinesly Lidové noviny 21. ledna 1911, a to pod úsměvným titulkem »Baby se hádaly«. Nejprve slovní půtka se strhla v místním panském dvoře, kde byly obě pomocné dělnice zaměstnány, a oboustranný vodopád slovních nadávek a urážek vyústil v náramnou melu.

To když Marii B. začaly docházet argumenty, a tak popadla opodál ležící vidle a těmi uštědřila své oponentce prudký úder do hlavy. Od té chvíle už Františka C. ve slovní přestřelce nepokračovala. Nemohla! Klesla totiž k zemi s těžkým poraněním a upadla do bezvědomí... A pak už na scénu musel vstoupit na jedné straně lékař, na druhé pak c. k. četnictvo, které rozběsněnou Marii B. zatklo. Jak byla nakonec potrestána, ani zda Františka C. její atak vidlemi vůbec přežila, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.