Zázrakem přežila útok sekyrou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zázrakem přežila útok sekyrou

Na manželku vytáhl sekeru.
Na manželku vytáhl sekeru. (Ilustrační foto ara)

Ostře nabroušenou sekyrou zaútočil v létě roku 1967 na svou zákonitou manželku Rudolf Š. (37). Jako bývalý horník z Dolu Petr Bezruč to byl silák, jak se patří. Jeho údery měly značnou razanci. Podle lékařů zůstala těžce zraněná žena naživu jen zázrakem.

Denní tisk 19. července uvedeného roku popisoval, že Rudolf Š. přišel počátkem července z kriminálu poté, co si odpykal trest za spáchané násilí. Osudného dne ráno čekal, až půjde jeho paní do práce. Když vyšla z domu, přiskočil k ní a zasadil jí několik ran sekyrou do hlavy. Velmi vážně ji tím zranil, ale naštěstí nezavraždil. Pak utekl a skrýval se v okolí Ostravy. Bývalá Veřejná bezpečnost ho po rozsáhlé pátrací akci našla a zatkla.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Ze služebny kriminální služby putoval zřejmě nepolepšitelný násilník do vyšetřovací vazby. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Podle dostupných informací se Rudolf Š. dožadoval toho, aby ho manželka vzala zpátky k sobě. Ta to ovšem po předchozích zkušenostech s ním kategoricky odmítla. Proto na ni zhrzený choť zaútočil s jednoznačným cílem – hodlal ženu usmrtit. Znovu tedy usedl na lavici obžalovaných.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.