Zastřelil nemocného syna i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zastřelil nemocného syna i sebe

Počkal, až jeho milovaný syn usne, a zastřelil ho.
Počkal, až jeho milovaný syn usne, a zastřelil ho. (ilustrační foto, ara)

Vlastního syna Gejzu M. (†27) poslal na věčnost počátkem listopadu 1935 zámožný stavitel v obci Dlhá nad Váhom na jižním Slovensku. Vypálil náboj do jeho srdce. Pak obrátil hlaveň zbraně proti sobě a prostřelil si spánek. Oba na místě zemřeli.

Byl to velmi smutný příběh otcovské lásky a zároveň zoufalství. Dne 5. listopadu 1935 o něm referoval deník Polední list. Psal: „Gejza M. trpěl delší dobu nevyléčitelnou chorobou. Jeho otec, podnikatel ve stavebnictví, udělal vše, co bylo možné, na záchranu synova života. Lékaři se ale zřekli všech nadějí na Gejzovo přežití. Podnikatel se nemohl smířit s myšlenkou, že ztratí jediného potomka. V neděli přistoupil k posteli spícího syna a z bezprostřední blízkosti mu prostřelil srdce. Potom si sám prohnal kulku hlavou. Než se na výstřely seběhlo služebnictvo, byli syn a otec již mrtvi.“ V kapse podnikatelova obleku četníci našli dopis na rozloučenou. Nešťastník v něm sděloval, že již nesnese pohled na utrpení svého dítěte. Proto se rozhodl ukončit život jeho i svůj. Dlhá nad Váhom se nachází v okrese Šaľa. Čtyři pětiny jejích obyvatel jsou maďarské národnosti. Zbývající pětina je národnosti slovenské.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.