Zpackal mord i sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpackal mord i sebevraždu!

Zastřelit se muž nedokázal.
Zastřelit se muž nedokázal. (Ilustrační foto ara)

Sprovodit ze světa vlastní ženu i sebe se v září 1968 rozhodl zoufalec (58) ze Šumperska. Jak mord, tak i sebevraždu ovšem notně zpackal. Oba zranění aktéři hrůzného příběhu tak zůstali naživu.

Manželům to už delší čas neklapalo, a tak se muž jednoho zářijového večera opil a pak sáhl po malorážce. Zbraň nabil a vypálil na manželku zákeřně zezadu jednu ránu. Když padla na zem, útočník usoudil, že ji zasáhl do hlavy a že je mrtvá. Ve skutečnosti ji trefil do zad. Proto se přesunul do stodoly, kde se sám pokusil zastřelit. »Podařilo« se mu ovšem trefit se pouze do levého ramene. A tak toho nechal... Kmotra smrt toho dne vyšla naprázdno.

Oba manželé posléze putovali do šumperské nemocnice, kde lékaři s úlevou konstatovali, že ani jedno zranění není životu nebezpečné. Po propuštění ze špitálu se »neúspěšný mordýř a sebevrah«  podrobil psychiatrickému vyšetření a pak ho vyšetřovatel kriminální služby začal stíhat pro pokus vraždy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.