Traktoristu roztrhal granát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Traktoristu roztrhal granát!

Granát našel traktorista na poli.
Granát našel traktorista na poli. (Ilustrační foto: ara)

Zapomenutý granát z druhé světové války, nalezený v listopadu 1987 při polních pracích, zabíjel ještě po více než čtyřech desetiletích. Obětí se stal neopatrný traktorista (†25) z JZD Nová Bodva v okrese Košice-venkov na východním Slovensku.

Traktorista se zachoval jako naprostý hlupák. Minometný granát z druhé světové války se snažil v dílně v hospodářském dvoře patřícímu Jednotnému zemědělskému družstvu Nová Bodva, rozmontovat. „Granát náhodně našel při práci na poli a přivezl ho na pracoviště. Nečekaně nastal ohlušující výbuch...“ napsal dobový tisk.

Mladý muž, který neuvěřitelným způsobem hazardoval s vlastním životem i s životy svých spolupracovníků, utrpěl velmi vážná zranění. Po několika minutách jim bohužel podlehl. Zemřel přímo v dílně, dříve než mu mohla být poskytnuta lékařská pomoc. Traktorista byl jedinou obětí vlastní nerozvážnosti. Nikdo jiný z družstevníků nebyl zraněn.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.