Boxer terorizoval Vinohrady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Boxer terorizoval Vinohrady!

Agresivní boxer utekl majitelce a vydal se do ulic Prahy.
Agresivní boxer utekl majitelce a vydal se do ulic Prahy. (Ilustrační foto ara)

Běsnící pes, který náhle seskočil ze střechy garáže na chodník v Květnové ulici na pražských Vinohradech, šokoval v listopadu 1938 manžele Ferdinanda a Boženu B. z Bubenče. Statný anglický boxer se na oba chodce zuřivě vrhl a začal z nich strhávat oblečení.

Vyděšeného muže i plačící ženu ošklivě pokousal.V té chvíli přicházel na kritické místo nic netušící J. N., továrník ze Strašnic. Než se vzpamatoval, zuřivě štěkající a vrčící zvíře si přestalo všímat manželů B. a skočilo na majitele fabriky. Srazilo ho k zemi a pokousalo ho na hlavě i na rukou, kterými si hlavu chránil.

O incidentu informoval deník Polední list 5. listopadu 1938. Napsal: „Pes patřil Vlastě H. z Vinohrad a její služebná H. M., když případ zpozorovala, za pomoci několika jiných osob psa polapila a odvedla ho domů. I služebnou pes pokousal. Všichni pak byli převezeni do vinohradské nemocnice.“ Hafan putoval pro změnu k pohodnému na pozorování, zda nemá vzteklinu. Jestli byl nakonec utracen, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.