Cirkusák zamordoval služku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Cirkusák zamordoval služku!

Zaměstnanec cirkusu byl sexuální násilník a vrah.
Zaměstnanec cirkusu byl sexuální násilník a vrah. (Ilustrační foto: ara)

Cirkusák Antonín Š. (27) spáchal v létě 1938 hrůzný skutek, když poblíž Týna nad Vltavou zavraždil služebnou Marii B. Motiv činu byl nepochybně sexuální.

Pro četníky, kteří mord šetřili, to vypadalo na nehezký »pomník«, tedy nevyřešený případ. Až v říjnu téhož roku se k vraždě přiznal zaměstnanec cirkusu. Ten právě seděl v kriminále krajského trestního soudu v Táboře pro jiný zločin a rozhodl se mluvit. Při rekonstrukci předvedl, jak služtičku zneužil a zamodroval. Vše sedělo a případ byl vyřešen. Antonín Š. navíc doznal, že na Táborsku přepadl pět dalších žen.

Ty však útoky zločince, o kterých tisk psal jakožto o »zločinech násilného smilstva«, tedy znásilnění, přežily. Cirkusák Š. ovšem pražské policii zamotal hlavu. Nechal se totiž slyšet, že spáchal také vraždu Heleny K. v Týnské ulici. Způsob provedení, neboli »mordus operandi«, byl stejný jako v případě služky Marie B. Kriminálka však tuto část výpovědi Antonína Š. vyvrátila. Dokázala, že Helenu zabít nemohl. Proč se cirkusák neúspěšně pokusil vzít na sebe vinu neznámého vraha, zůstalo tajemstvím.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.