Kvůli manku vypila žíravinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Kvůli manku vypila žíravinu!

Nešťastná dívka vypila žíravinu.
Nešťastná dívka vypila žíravinu. (Ilustrační foto: ara)

Vedoucí filiálky pražské chemické továrny M. L. (†25) spáchala v lednu 1929 sebevraždu hrůzným způsobem. Zemřela ve strašných bolestech, když vypila dávku lyzolu. Dobrovolnou smrt zvolila kvůli manku v kase filiálky, které činilo 8000 tehdejších korun.

Šlo o částku, kterou by si M. L. s příjmem 400 Kč měsíčně vydělala za skoro sedmnáct let práce. Schodek našli úředníci firmy při inventuře. Deník Polední list o tragédii informoval obšírně: „Obchodvedoucí byla zavolána do kanceláře továrny, kde bylo s ní jednáno jako s defraudantkou, přesto, že původ schodku nebyl znám a bylo jí vyhrožováno policií.

Poněvadž M. L. pochází z chudé, leč řádné rodiny, uvolil se její otec, že schodek bude splácet. Zatímco tuto záležitost v továrně vyřizoval, jeho dcera spáchala sebevraždu.“ Po požití žíraviny nebylo už ženě pomoci. Aféra se krutě podepsala i na babičce mladé nešťastnice. Podle Poledního listu totiž stařenka, když se dozvěděla o vnuččině tragické smrti, zešílela...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.