Rozsekal družku sekerou a oběsil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Rozsekal družku sekerou a oběsil se!

Ženu vrah rozsekal sekerou a pak ji ještě škrtil.
Ženu vrah rozsekal sekerou a pak ji ještě škrtil. (Ilustrační foto ara)

Pět ran sekerou do hrudi a šestou do hlavy zasadil v červenci 1932 Josef B. (†58) své družce Anně L. (†50) v Novém Dvoře u Řeřich na Rakovnicku. Poté se vrah vytratil do nedalekého Šanova, kde bydlel. Doma si potom vzal život.

Rolník Josef B. se s Annou L. často navštěvoval. Ve společné domácnosti ale se svou přítelkyní nežil. Časem se dvojice začala hádat. Spory vznikaly kvůli banalitám a stále se stupňovaly, až v létě 1932 »přetopený kotel« vybuchl. Polední list přinesl 6. července zmíněného roku podrobnosti vražedného skutku. Napsal: „Když se L. po šesti ranách sekerou skácela v bezvědomí k zemi, škrtil ji B. ještě provazem. Pak utekl do svého bytu v Šanově a tam se oběsil.“

Ačkoli rozběsněný Josef B. bezbrannou ženu doslova zmasakroval, přesto ještě žila. Občané z Nového Dvora zařídili její převoz do jedenáct kilometrů vzdálené nemocnice v Rakovníku. Tam ale strašlivým zraněním podlehla. Vrah Josef B. vynesl sám nad sebou také rozsudek smrti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.